REKLAMI GEÇ

Kızılay’dan kumbara projesi

Kızılay’dan kumbara projesi

Seminerlere katılmak üzere ilimize gelen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, merkez okullarımızdan Emsan Doğan Demircioğlu İlköğretim Okulunda Afet Zararlarının Azaltılması ve Temel Afet Bilinci konularınd

/ DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2009 Perşembe, 11:51

DENİZLİHABER

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Kızılayı arasında imzalanan “Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi” kapsamında, ilimizde Afet Zararlarının Azaltılması Programı çerçevesinde ilimizde bir dizi etkinlikler ve seminerlere katılmak üzere gelen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara merkez okullarımızdan Emsan Doğan Demircioğlu İlköğretim Okulunda Afet Zararlarının Azaltılması ve Temel Afet Bilinci konularında sunum eşliğinde idareci, öğretmen ve öğrenciler yönelik seminer verdi.

< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Seminer öncesi konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli’nin birinci derecede deprem bölgesi olduğunu vurgulayarak, “Bildiğiniz gibi ilimiz birinci derece deprem bölgesinde yer almaktadır. Bu açıdan sürekli depremle ilgili çalışmalar yapılmakta ve okullarımızda da zaman zaman öğrencilerimizin bilinçlendirilmesi kapsamında eğitim ve tatbikatlar yapılmaktadır” dedi.

 

Türkiye’de yaşanan depremlerde zararların azaltılması ve can kaybının önlenmesi için önemli çalışmaların yapılması gerektiğini belirterek, afet zararlarının azaltılması ve temel afet bilinci konularında ve Türk Kızılayı hakkında öğrenci, öğretmen, idarecilere bilgi verdi. Özellikle deprem den korkulmaması gerektiğini alınabilecek önlemleri anlatarak küçük bir tatbikat ta yaptırdı. Kızılay Kardeş Kulübü Kumbarasının hayata geçirilmesi ve burada toplanan yardımların nerelerde kullanılacağı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Kızılay Başkanı Habib Yıldız ile Esman Doğan Demircioğlu İlköğretim Okulu öğrencilerine Kızılay Kardeş Kulübü kumbaraları dağıttılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı