REKLAMI GEÇ

PAÜ ve Türk Kızılayı Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

PAÜ ve Türk Kızılayı Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Pamukkale Üniversitesi ile Türk Kızılayı Güney Ege Bölge Kan Merkezi arasında, PAÜ Kınıklı Yerleşkesi içine kan alma birimi açılması konusunda protokol imzalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2019 Cumartesi, 13:12

Pamukkale Üniversitesi ile Türk Kızılay’ı arasında imzalanan protokol gereği kan alma birimi Kınıklı Yerleşkesi içindeki Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin karşısındaki yeşil alan içerisine açılacak. Çalışma ile kan bağışları ile ilgili farkındalık yaratmak amaçlanıyor.

Pamukkale Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleşen protokol törenine Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Prof. Dr. Osman Çiftçi, Kızılay Güney Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Zafer Aydın, Kızılay Denizli Şube Başkanı Adem Salih Deniz, Kızılay Denizli Kan Bağış Merkez Müdürü Dr. Cengiz Dönmez, Kızılay Denizli Şube Eski Başkanı Erdal Otçu katıldı.

İmzalanan işbirliği protokolüyle Pamukkale Üniversitesi Hastanelerini de içine alan PAÜ Kınıklı Yerleşkesi içinde, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin karşısındaki yeşil alan içerisinde belirlenen yerde konuşlandırılacak kan alma birimi sayesinde Denizli’de gönüllü ve düzenli kan bağışçısı sayısını artırmak, üniversite öğrencileriyle daha aktif kan bağışı faaliyetleri yapmak, farkındalık yaratmak, tedavi görmekte olup kan ve kan ürününe ihtiyaç duyan hastalar için tedarik sağlanmasına yardımcı olmak, kurulacak olan Kızılay butik mağazasıyla öğrencilere yeni ve ücretsiz kıyafet hizmeti vermek amaçlanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı