REKLAMI GEÇ

Türk Kızılayı 152. yaşını kutluyor

Türk Kızılayı 152. yaşını kutluyor

Kızılay’ın 152. kuruluş yılı nedeniyle bir açıklama yapan Denizli Şube Başkanı Adem Salih Deniz, “Yardımseverlerin desteği ile ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam eden Kızılay, koronavirüs sürecinde de ihtiyaç sahiplerinin yananda oldu” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Haziran 2020 Perşembe, 11:02

Dünya’nın sayılı, bölgesinin ise en güçlü insani yardım kuruluşu olan Türk Kızılay’ı, 152 yılı geride bıraktı. Yardımseverlerin her geçen gün artan desteği ile ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam eden Kızılay, 11 Haziran 1868’de bir grup idealist doktor tarafından kuruldu.

MAZLUMLARIN YARDIMINA KOŞTU
Kızılay’ın 152. yıl dönümünde konuşan Denizli Şube Başkanı Adem Salih Deniz, “I. Meşrutiyet’in ilanından sonra İstanbul’da görülen büyük kolera salgınından bu yana, yurdumuzda meydana gelen doğal afetlerde ihtiyaç sahiplerinin bakımını, yerleşim ve beslenmelerini sağlayan Kızılay, koronavirüs salgınından etkilenenlere de yardımlarıyla destek oldu” dedi.

HER NOKTAYA DOKUNUYOR
Koronavirüs salgını döneminde Kızılay’ın immün plazma yöntemiyle tedavi de katkılar sağladığını anlatan Deniz, “Bu tedavi yönteminin yaygınlaşması, toplumumuz tarafından benimsenmesi için çalışmalar yaptı. Kızılay, binlerce hastanın bağışlanan immün plazmalarla iyileşmesine katkı sağlarken yaşanabilecek yeni salgın dalgalarına yönelik de biobankalar oluşturdu” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı