REKLAMI GEÇ

10 Nisan Polis Günü kutlandı

10 Nisan Polis Günü kutlandı

Türk Polis Teşkilatı’nın 165. kuruluş yıldönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

/ DENİZLİHABER / 10 Nisan 2010 Cumartesi, 17:18

Valilik önünde düzenlenen törene; Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekili Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Emniyet mensupları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar ve Polis Emeklileri Derneği Başkan Yardımcısı Sadık Gürbüz, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar, vatandaşlarımızın canını malını ve ırzını korumak kanun ve nizam hakimiyetini sağlamak ve bu suretle devlet otoritesini yurt sathında tesis etmek amacıyla 10 Nisan 1845 yılında Türk Polis Teşkilatı’nın temelinin atıldığını, emniyet teşkilatının kurulduğu günden bu yana toplumun huzuru, rejimin ve demokrasinin devamı için başarılı hizmetleri ifa ettiğini söyledi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, 165 yıldan bu yana millete hizmet eden Polis Teşkilatı mensuplarından vefat edenlere ve şehitlere rahmet dileyerek, emniyet teşkilatının huzurumuzu koruyan bir teşkilat olduğunu söyledi.

Vali Yavuz Erkmen, Türk Polis Teşkilatı’nın tarihinin birçok ülkenin kuruluşundan daha eski bir tarihe sahip olduğunu söyleyerek, “165 yıldır görevini başarı ile yerine getiren teşkilat bugün bunun mutluluğunu ve gururunu yaşayarak bu bayrağı bundan sonra da aynı şekilde başarı ile devam edeceğini ortaya koymaktadır. Huzur bir ülke için çok önemli. Huzurun olmadığı bir yerde herhangi bir başka kavramdan bahsetmemiz mümkün değildir. Büyük Önderimiz Atatürk’ün bize gösterdiği bir hedef vardır. Çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkmak. Biz bu kararlılıkla birlik beraberlik içinde ülkemizi oraya doğru götürürken, en büyük güvencemiz birlik ve beraberlik içinde olmamız ve ülkemizin huzur içinde olmasıdır. Hepimizin temennisi budur. İnşallah bu kararlılığı, bu hedefi yakalamayı Cumhuriyetimizin 100. Yılında büyük bir küresel güç haline gelerek Türkiye Cumhuriyeti gösterecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 10 Nisan Polis Günü nedeniyle düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Dilek Berber “Kahramanlarımız İçin” isimli şiirini okudu.

Törende 10 Nisan Polis Günü nedeniyle, ilköğretim okulları arısında düzenlenen resim yarışmasında birinci olan Bengü Sena Altın, ikinci olan Ezgi Ön ve Yusuf Tanrıverdi ile şiir yarışmasında birinci olan Dilek Berber, ikinci olan Mustafa Tunç ve üçüncü olan Pınar Gündüz’e ödüllerini Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri verdi.

Törenin sonunda 60 bin TL değerinde olan ve yarısını Denizli Valiliği ve sivil toplum örgütlerinin karşıladığı, diğer yarısının ise Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin şahsen karşıladığı, Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne bağışlanan otomobil, Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar’a Vali Yavuz Erkmen ve Belediye Başkanı Nihat Zeybekci tarafından teslim edildi.
Tören, polis kortejinin geçişi ile son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı