REKLAMI GEÇ

12 zanlıya tutuklama istemi

12 zanlıya tutuklama istemi

Denizli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından geçtiğimiz salı günü gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 19 zanlıdan 12’si tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2016 Cuma, 12:50

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından geçtiğimiz salı günü sabah erken saatlerde terör örgütü PKK’nin gençlik yapılanmasına YDG-H’ye yönelik Zeytinköy, Cumhuriyet ve Çamlaraltı Mahalleleri’nde tespit edilen 18 adrese eş zamanlı baskın düzenlenmiş, operasyonlarda Denizli’de 17, Sarayköy ve İzmir’de de birer olmak üzere, 2’si kadın 19 zanlı gözaltına alınmıştı.

Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan zanlılardan HDP Eş İl Başkanı N.N.E. ve Merkezefendi İlçe Eş Başkanı S.B.nin de aralarında bulunduğu 7 kişiden 4’ü Emniyet, 3’ü de savcılık sorgulamasının ardından serbest bırakıldı.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 12 zanlı savcılığa çıkarıldı. Savcılık sorgularının ardından zanlılar tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Zanlılar, terör örgütüne üye olmak, polise taş ve molotofla saldırıda bulunmak ve terör örgütü propagandası yapmakla suçlanıyor. Zanlılar hakkında 600 sayfalık fezleke hazırlandığı öğrenildi. 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı