REKLAMI GEÇ

15 Temmuz’un hain planı

15 Temmuz’un hain planı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Denizli’deki planlaması ortaya çıktı. Denizlihaber.com’un ele geçirdiği “Komando yürüyüşü, motorlu intikal ve üs bölgesi işgali faaliyet çizelgesi”nde, hedef olarak Çardak Havaalanı’nın seçildiği yer alıyor.

Sedat Kurt / DENİZLİHABER / 15 Ağustos 2016 Pazartesi, 11:24

Denizlihaber.com, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde Denizli’deki askeri hareketliliğe ilişkin çok önemli bir belgeye ulaştı. “Komando yürüyüşü, motorlu intikal ve üs bölgesi işgali faaliyet çizelgesi”nde, ne zaman ne yapılacağı ayrıntılarıyla yer alıyor.

HAZIRLIKLAR 14 TEMMUZ’DA BAŞLAMIŞ
Çizelgeye göre, darbe girişimiyle ilgili tüm hazırlıkların 14 Temmuz’da başladığı görülüyor. Hareketliliğin yoğunluk kazanacağı saat ise 16 Temmuz’da gece saat 01.30. Komando Tugayı Tümgeneral İlhan Özcan Kışlası’ndan Çardak’a gidiş ve üs bölgesi işgali için verilen saat ise 03.30.

GÜN GÜN O PLAN
Darbe girişimi sırasında yapılacakların tek tek sıralandığı “Komando yürüyüşü, motorlu intikal ve üs bölgesi işgali faaliyet çizelgesi”nin detayları şöyle:

14 TEMMUZ PERŞEMBE
Tümgeneral İlhan Özcan Kışlası’nda komando yürüyüşü. Saati 09.00 olarak verilen bu faaliyette bulundurulması gereken malzemeler; eğitim elbisesi, hücum yeleği, sırt çantası, bere, silah, telsiz olarak sıralanıyor.

14-15 TEMMUZ
İcra edilecek faaliyet olarak “motorlu intikal ve üs bölgesi işgali” görülüyor. Faaliyet alanı olarak Tümgeneral İlhan Özcan Kışlası Atış Alanı seçilirken, personelden beraberlerinde eğitim elbisesi, hücum yeleği, sırt çantası, bere, silah, telsiz ve gece görüş dürbünleri bulundurmaları isteniyor. Faaliyet zamanı olarak da 14 Temmuz günü saat 19.30 ile15 Temmuz günü saat 07.00 arası veriliyor.

Ayrıca 15 Temmuz Cuma günü personelden saat 08.00’de eğitim elbisesi, hücum yeleği, sırt çantası, bere, silah, telsiz ile birlikte toplanmaları isteniyor.

16 TEMMUZ CUMARTESİ
İcra edilecek faaliyetin adı “motorlu intikal ve üs bölgesi işgali” olarak yazılmış çizelgeye. Gösterilen güzergah Tümgeneral İlhan Özcan Kışlası ve Çardak. Seçilen zaman bölümünde saat 01.30 komando taburları, saat 03.30 diğer birlikler yazarken, faaliyetin bitiş zaman olarak saat 07.30 gösteriliyor.

Personelden yanlarında bulunmaları istenen malzemeler eğitim elbisesi, hücum yeleği, sırt çantası, bere, silah, telsiz ve gece görüş dürbünleri olarak yer alıyor.

17 TEMMUZ PAZAR
Komando yürüyüşü olarak gösterilen faaliyet için saat 09.00 olarak verilirken, seçilen yer Tümgeneral İlhan Özcan Kışlası Atış Alanı.

denizli-darbe-hain-plan

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı