REKLAMI GEÇ

2018-2019 Adli yılı törenle başladı

2018-2019 Adli yılı törenle başladı

Yargıda adli tatil sona erdi. 2018-2019 Adli yılının başlaması nedeniyle hukukçular Ata’nın huzuruna çıktı. Törende konuşan Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan hukukun üstünlüğü vurgusu yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Eylül 2018 Pazartesi, 11:40

Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen ve 20 Temmuz’da başlayan adli tatil sona erdi, 2018-2019 adli yılı ise bugün başladı. Valilik önünde Ata’ya çelenk sunan hukukçular, yeni başlayan adli yıllarını kutladı.

Törene, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Baro Başkanı Müjdat İlhan, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve hukukçular katıldı.

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

İLHAN’DAN HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ VURGUSU

Adli yılın açılış konuşmasını yapan Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, hukukun üstünlüğü ilkesinin altını çizdi.
İlhan, “Hukukun üstünlüğünü savunmak vazgeçilmez amacımızıdır.15 Temmuz sürecinde adil yargılamanın olmazsa olmazı avukatlar, hakim ve savcılarımızın, çıkan KHK’lar ile görev yapması zorlaşmıştır. Denizli Barosu olarak beklediğimiz, örgütlerden arındırılarak, adil yargılamanın hayata geçirilmesini sağlamaktır. Çünkü adalet mülkün temelidir. Bugün bir devlet başkanı çıkıp, yargılaması devam eden sanığın ülkesine gönderilmesini talep edebiliyor. Bu en basit tanımla yargı bağımsızlığımıza uzatılan çirkin bir eldir. Mustafa Kemal, ‘En doğru tarikat uygarlık tarikatıdır’ diyor. Tüm avukatlarımızın, yargıçlarımızın, adli çalışanlarımızın adli yılını kutluyorum” diye konuştu.


YILMAZ: “İNSAN HAKLARINDAN TAVİZ VERMEDEN KARAR ALMALIYIZ”
Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz da, 2018-2019 adli yıl açılışında hukukçulara seslendi. Yılmaz, “Önümüzde yoğun bir yıl olacak, hep birlikte fedakarca çalışmaya devam edeceğiz. Bütün yargı mensuplarının hukukun üstünlüğünün korunmasında, gösterdikleri üstün çaba takdire şayandır. Bizim görevimiz duyguyla coşkuyla yaklaşmak değil, insan haklarına ilişkin standartlardan taviz vermeden karar almaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı