REKLAMI GEÇ

4 bin 200 litre standart dışı akaryakıt ele geçirildi

4 bin 200 litre standart dışı akaryakıt ele geçirildi

Denizli’de atık yağlar ve çeşitli incelticilerle imalatı yapılan standart dışı akaryakıt, piyasaya sunulmak üzereyken ele geçirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Şubat 2019 Çarşamba, 13:08

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Ekipleri, 4200 litre standart dışı akaryakıtı piyasaya sürülmek üzereyken ele geçirdi. Yakalanan iki şüpheli hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

Alınan istihbari bilgiler doğrultusunda çalışma başlatan ve kısa sürede şüphelilerin izini bulan Denizli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, yapılan operasyonla kasasında 4 adet depo bulunan araç durduruldu. Araç içerisinde yapılan kontrollerde 4 adet 1.000 litre kapasiteli plastik tank ve 1 adet 200 litre kapasiteli metal varil olduğu görüldü.

Tank ve variller içerisinde kaçak akaryakıt imalatı için kullanılmak üzere Denizli dışında bulunan atık madde geri dönüşüm fabrikalarında çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra motorin olarak kullanılmak üzere karışımlı akaryakıt oluşturmada kullanabileceği değerlendirilen, belge ve lisansı olmayan tehlikeli madde taşıma belgesi bulunmayan araç içerisinde toplam 4.200 litre karışımlı akaryakıt bulunarak el konuldu.

Kaçak akaryakıt ile ilgili olarak yakalanan 2 şüpheli şahıs hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı