REKLAMI GEÇ

Ailecek kaçırdılar

Denizli Jandarma Komutanlığı’nca, tarihi kültür mirasımızın korunması kapsamında tarihi eser kaçakçılığı ve Türk parasında sahteciliğin önlenmesine yönelik yapılan operasyonlarda, tarihi eser kaçırdığı tespit edilen R.K. ve çocukları S.K., K.K. ve N.K. yakalanırken, piyasaya sahte para sürmeye çalıştığı tespit edilen M.G. de yakalanarak göz altına alındı.

/ DENİZLİHABER / 3 Aralık 2007 Pazartesi, 01:00

Buldan’da faaliyet gösteren R.K. isimli şahıs ile çocukları S.K., K.K. ve N.K.’nın, ellerinde tarihi eser bulunduğu ve satmak için müşteri aradıkları istihbaratının gelmesi üzerine jandarma harekete geçti. Şahıslara ait 3 evde yapılan aramaların sonucunda R.K. isimli şahsın evinde çuval içerisine gizlenmiş iki parça halinde 100 cmX39 cm boyutlarında mermer mezar steli ele geçirildi. Ele geçirilen eserin Denizli İl M Müdürlüğü tarafından incelenmesinin ardından, Roma dönemine ait mezar steli olduğu anlaşıldı. Eser, incelenmesinin ardından Tarihi Eserler Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi. Sanıklar, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Piyasaya süremeden yakalandı

Tavas’ta faaliyet gösteren M.G.’nin elinde sahte para bulunduğunu ve M.G.’nin bu paraları akaryakıt istasyonu ile semt pazarlarında piyasaya süreceği haberini alan İl Jandarma Komutanlığı, M.G.’yi arama çalışmalarına başladı. M.G.’nin Tavas civarında araba ile görüldüğü haberini alarak harekete geçen Jandarma, M.G.’yi kıskıvrak yakaladı. Şahsın üzerinde ve arabada yapılan aramalarda bir adet sahte 100 YTL ele geçirildi. Ardından M.G.’nin evinde de yapılan aramalarda 4 adet aynı seri numaralı 100 YTL ele geçirildi. 5 Adet 100 YTL’ye el koyan Cumhuriyet Savcılığı, M.G.’nin ifadesini alarak serbest bıraktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı