REKLAMI GEÇ

Asker babasının Ergenekon isyanı

Asker babasının Ergenekon isyanı

Kayseri’de gözaltındayken işkence ve hipnozla ifadesi alındığı iddia edilen Astsubay Ali Balta’nın babası Mesut Balta, hukuki girişimlerinin sonuç vermemesi halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)’ne başvuracaklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 20 Ekim 2009 Salı, 14:10

Aynı zamanda Türk Haber-Sen Denizli Şube Sekreteri olan Balta, sendikanın konferans salonunda konu hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Oğlunun tutuklandığını öğrendiği
8 Mart 2009 tarihinde avukatı Mustafa Dokumacı’yla birlikte Kayseri’ye gittiklerini belirten Mesut Balta, “Beni ve avukatımı oğlumla görüştürmedikleri gibi tutuklamayla ilgili hiçbir bilgi vermediler. Avukatım, vekâletnamesi olmasına rağmen sorgulamada bulunamadı. Oğlum Ali Balta’ya yapılan hukuk dışı uygulamalar sebebiyle İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin ve hukukun nasıl katledildiğini bizzat yaşadım” dedi.

Oğluyla, 15 Mart 2009 tarihinde kışlasında, nizamiyede 4 saat bekletildikten sonra 20 dakika görüşebildiğini aktaran Balta, “O görüşmede bana verdiği tepkiler ve davranışlarında birçok gariplik hissettim. Oğlumu tanıyamadım. Nizamiye nöbetçi amirliğine hemen dilekçe vererek, akıl sağlığıyla ilgili üniversite hastanesinden sağlık raporu alınmasını talep ettim. Bu konuyla ilgili hiçbir bilgi verilmedi” diye konuştu.

Av. Dokumacı ile görüşen oğlunun sivil kişiler tarafından sorgulandığını, devamlı uykudan uyandırılarak yorulduğunu ve bu şekilde ifadesinin alındığını söylediğini vurgulayan Balta, “Oğlum, Melik Gazi İlçe Jandarma Karakolu’na götürülerek, kendilerini JİTEM elemanı olarak tanıtanlar tarafından tehdit ve korkutmayla ifadelerinin alındığını, karakolda ve çalıştığı birimdeki ifadelerinde bulunan emekli Albay Güral Doğan’ın, kendisinin “hipnozcu” olduğunu söylediğini defalarca tekrarlamıştır” dedi.

Doğan, askerî savcı Hava Albay Dr. Ahmet Zeki Üçok ve Hava Tümgeneral Rıdvan Ulugüler hakkında Kayseri Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulunduklarını belirten Mesut Balta, şunları kaydetti “Buradan Hava Kuvvetleri Komutanı’na sesleniyorum. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin dosyasında, her şeyi itiraf eden ve sorguya katıldığını söylediğinin tespiti açık olan Güral Doğan ve askerî savcı Ahmet Zeki Üçok’un insanlığı ve hukuku katlettiği açık seçik belliyken, 7 ay geçmesine rağmen oğlum Ali Balta hakkında halen bir iddianame hazırlanmamıştır ve tutukluluk hali devam etmektedir. Bir baba olarak, bu yargısız infazın kaldırılmasını ve oğlumun tutuksuz yargılanmasını talep etmekteyim”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı