REKLAMI GEÇ

Baba yüreği şehit haberine dayanamadı

Baba yüreği şehit haberine dayanamadı

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde, zırhlı araca düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 3 polisten Özel Hareket Şube Müdürü Ahmet Kabukçu’nun şehadet haberi baba ocağı Denizli’yi yasa boğdu. Eşi ve 3 çocuğu Ankara’da ikamet eden şehit Kabukçu’nun haberini hasta yatağında alan 83 yaşındaki babası Kamil Kabukçu fenalaşınca hastaneye kaldırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Aralık 2015 Salı, 21:47

Osman Nuri BOYACI-Ferah IŞIK/ (DHA) 

Diyarbakır Silvan Karayolunda zırhlı polis aracının geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının patlatılmasıyla şehit olan 3 çocuk babası Özel hareket Şube Müdürü Ahmet Kabukçu’nun Ankara’da görev yaptığı ve bir süre önce geçici görevlendirmeyle Diyarbakır’a gittiği öğrenildi.

4’üncü Sınıf Emniyet Müdürü olan Ahmet Kabukçu’nun şehit haberi olduğu Serinhisar’ın Pınarcık Mahallesi İstiklal Caddesi’ndeki baba evini ulaştı. Şehit Emniyet Müdürü’nün annesi Mebrure Kabukçu’nun bir yıl önce vefat ettiği öğrenildi. Kabukçu’nun şehit olduğu haberini astım hastası babası Kamil Kabukçu ve kız kardeşi Hatice Dokumacı’ya, Serinhisar Kaymakamı Hakan Alkan, Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, İlçe Emniyet Amir Vekili Ömer Uysal, İlçe Müftüsü Ramazan Coşkun ile Denizli Emniyet Müdür Yardımcısı Erdinç Gündüz birlikte verdi.

Şehit ailesinin evine gelen ilçe protokol üyeleri ile ambulansla geldikleri evde hasta baba Kamil Kabukçu’ya şehadet haberini verdi. Beş çocuğundan biri olan Ahmet Kabukçu’nun şehit haberini alan baba Kamil Kabukçu fenalaştı. Ambulansta ilk müdahale yapılan baba Kabukcu daha sonra Serinhisar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Şehit haberini alan mahalleli emniyet müdürünün babasının evine akın etti. Serinhisar Belediyesi itfaiye ekipleri eve ve sokağa Türk Bayrağı asarken, komşuları da ailenin acısını paylaştı.

sehit-haberi-serinhisar-ulasti-ic

Serinhisar Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Kobaş, çok üzgün olduklarını belirterek, “Maalesef 1984’ten beri devam eden olaylar artarak sürüyor. Çok üzgünüz. Sözün bittiği yer gibi duruyor ama değil. Artık bugün Serinhisar olarak bizim gurur günümüz, kıvanç günümüz. Çok şükür bir şehidimiz daha var. Ama tabi zor bir olay. Eğer şehitliği göze alamazsak bağımsızlık hakkımız olmaz. Maalesef şehitlikte özgür yaşamanın, bağımsız kalmanın bedeli. Şehidimizin 3 çocuğu var. Babası yaşlı, annesi vefat etmiş durumda. Babası haberi duyunca fenalaştı ve hastaneye kaldırıldı. Artık şehit istemiyoruz. Bu olaylar bitsin istiyoruz” diye konuştu.

Şehit Emniyet Müdürü’nün iki erkek kardeşinden birinin emekli imam olduğu, diğerinin Bursa’da öğretmen olduğu öğrenildi.

Şehit müdürün cenazesinin nereye defnedileceğine Ankara’da oturan eşi karar verecek.

Yorumlar

Bakış AÇısı   -  Bağlantı 16 Aralık 2015, 13:40

Siyasiler sadece rantlı işlerde taklalar atar güzel konuşurlar. Bu tip durumlarda saçmalarlar. Şehide Allahtan Rahmet diliyorum.

ayhan   -  Bağlantı 15 Aralık 2015, 22:24

senin yakının var mı o taraflarda? ordan kolay değil mi şehitliği göze almalıyız demek, ateş düştüğü yeri yakıyor şehid emniyet müdürümüze Allah’tan rahmet ailesine sabır dilerim, bu kadar zor mu bunu demek

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı