REKLAMI GEÇ

Yaşlı anne ile engelli kızı soba kurbanı

Yaşlı anne ile engelli kızı soba kurbanı

Baklan’ın Dağal Mahallesi’nde yaşayan 75 yaşındaki Gülizar Çulha ile 39 yaşındaki zihinsel engelli kızı Zübeyde Çulha, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatlarını kaybetti. Anne ve kızının cesetlerini kapı açılmayınca çatıdan giren oğlu Hüseyin Çulha buldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ocak 2016 Salı, 18:18

Ramazan Çetin/DHA

Baklan İlçesi’nin Dağal Mahallesi’nde bugün öğle saatlerinde Hüseyin Çulha, annesi ve zihinsel özürlü kız kardeşinin evden çıkmaması üzerine kapıyı çaldı. Ancak kapı açılmayınca eve çatıdan girdi. Sobanın bulunduğu odaya giren Çulha, annesi ile kız kardeşinin cansız bedenlerini buldu.

denizli-baklan-soba-faciasi-ic

Çulha, komşularından yardım istedikten sonra ambulans çağırdı. Olay yerine gelen acil sağlık ekibi, anne ile kızının hayatlarını kaybettiğini belirledi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlatırken, anne ile kızının cesedi otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp morguna kaldırıldı. Yapılan otopside anne ile kızının sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldüklerini belirlendi. Anne ile kızı kılınan cenaze namazının ardından Dağal Mezarlığında yan yana toprağa verildi.

SABAHA KARŞI SOBAYA KÖMÜR ATMIŞ
Anne Gülizar Çulha’nın sabah karşı sobaya kömür atıp, kızının yanına yattığı öğrenildi. Annesi ile kardeşini kaybeden Hüseyin Çulha, önce kapıyı çaldığını ancak açılmayınca çatıdan girdiklerini belirterek, “Kapıyı pencereyi çok çaldık. Açan olmayınca çatıdan girdik. Odaya bakınca annem ile kardeşimin cesetlerini gördüm. Komşulardan yardım istedim” dedi.

Eşini ve kızını toprağa veren Fikret Çulha ise, akraba ziyareti için Denizli merkeze gittiğini ve yakınlarında kaldığını belirterek, “Ben evde değildim. Komşular aradı haber verdiler öyle duydum. Bu sobayı 40 yıldır yakıyoruz, şimdiye kadar böyle bir şey başımızsa gelmedi. Eşim ve kızımı sobaya kurban verdik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı