REKLAMI GEÇ

Baro Başkanı İlhan’dan Kıbrıs mesajı

Baro Başkanı İlhan’dan Kıbrıs mesajı

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, 20 Temmuz 1974’de “Ayşe Tatile Çıksın” parolası ile Kıbrıs’daki gözyaşı, kan ve zulmün son bulduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2018 Cuma, 15:43

Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Ecevit dönemi hükümetinin yürüttüğü diplomasi sonucunda, garantör devlet anlaşmalarının yetkisiyle “Ayşe Tatile Çıksın” parolası ile Kıbrıs’daki gözyaşı, kan ve zulmün sona erdirildiğini söyledi.

İlhan, “Kıbrıs Barış Harekatı’nın nasıl kazanıldığı, tarihi ve uğrunda verilen canlar asla unutulmamalıdır. Kıbrıs, etrafı sularla çevrili ada olmaktan öte stratejik, siyasi ve jeopolitik öneme sahip vatanımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti her ne kadar ayrı iki devlet olarak görünse de, gönülleri bir insanların yer aldığı, bir bütünün iki parçasıdır. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 44. yılında, Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin barışa ulaşmasında harekat kararı alan siyasileri, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Kıbrıs Türk Kesimi’nin yok olmasını engelleyerek kurtuluş, bağımsızlık ve özgürlüğe adım atışının yıldönümünü de en içten dileklerimizle kutlarız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı