REKLAMI GEÇ

Baro sandıklara sahip çıkacak

Baro sandıklara sahip çıkacak

Denizli Barosu, 1 Kasım’da gerçekleştirilecek seçimlerin özgür, adil ve demokratik bir ortamda gerçekleştirilmesi için “Seçim hukuku ve seçim danışma kurulu” oluşturdu. Baro ayrıca Oy ve Ötesi Derneği’ni destekleme kararı aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ekim 2015 Salı, 17:10

Denizli Barosu, 1 Kasım seçimlerinin özgür, adil ve demokratik biçimde gerçekleştirilmesine destek sağlamak amacıyla bir dizi önemli karar aldı. Denizli Barosu bünyesinde “Seçim hukuku ve seçim danışma kurulu” oluşturuldu, vatandaşlara 24 saat kesintisiz danışmanlık hizmeti verilmesi kararlaştırıldı.

Alınan karar ve yapılacak çalışmalara ilişkin açıklama yapan Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Avukatlık Kanunu’nun 76. maddesi ile hukukun üstünlüğünü savunmak ve korumanın, bu yönde demokratik çalışmalarda bulunmanın, Baroların görevi olarak kanunla tanınmış bir ödev olduğunu söyledi.

Denizli Barosu’nun, kanundan kaynaklanan bu yetkisi çerçevesinde, Denizli’de seçimlerin huzur içinde, şaibesiz ve güvenilir biçimde gerçekleşmesi için çalışma yaptıklarını belirten İlhan, seçmenlerimizin sandıkta oylarının kullanmaları sırasında yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa anında müdahale edebilmek amacıyla “Seçim hukuku ve seçim danışma kurulu” ile yurttaşların yanında olacaklarını kaydetti.

İlhan, “Ayrıca Türkiye Barolar Birliği’nin de desteklediği oy verme bilincini arttırmak ve sandık güvenliğini sağlamak amacıyla oluşturulan Oy ve Ötesi Derneği’ni 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak genel seçimde Denizli Barosu olarak destekleme kararı aldık. Baromuz yönetim kurulu üyelerimizin tamamı bu kurul üyesi olarak görevlendirilmiştir. Seçimle ilgili yaşanabilecek olumsuzluklara karşı anında müdahale edebilmek ve vatandaşlarımızdan gelecek her türlü ihbar ve şikayetin raporlandırılması, değerlendirilmesi, gereğinin yapılması amacıyla bir iletişim hattı tesis edilmiştir. Hat, siyasi partilerden vatandaşlara kadar herkes, karşılaştığı sorunun çözümü için 1 Kasım 2015 seçim günü 24 saat boyunca açık olacak ve arayan kişilerin soruları yanıtlanacak. Seçmenlerimiz, sorunlara ilişkin oluşturulan 0 505 923 77 76 numaralı telefondan Denizli Barosu’na, 0 312 988 16 70-75 (6 hat) numaralı telefondan da Türkiye Barolar Birliği Seçim Güvenliği Merkezi’ne ulaşabilecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı