REKLAMI GEÇ

Baro’dan siyasilere: Anlaşmazlıklarınızı bir kenara bırakın

Baro’dan siyasilere: Anlaşmazlıklarınızı bir kenara bırakın

Denizli Barosu, Siirt’te sekiz askerin bölücü örgüt saldırısında şehit edilmesine sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “haince, kalleşçe saldırıları nefretle kınıyoruz” denildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ağustos 2015 Perşembe, 13:42

Denizli Barosu’nun yazılı açıklamasında, son günlerde yoğun yaşanmaya başlayan terör saldırıları nedeniyle milletçe çok zor günler geçirildiği, terör olaylarıyla ilgili haberlere dayanacak, sabredecek, katlanacak güç kalmadığını vurgulandı.

“Artık yeter. Bu son olsun” denilirken, Siirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki karayoluna döşenen mayının uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu, zırhlı araçta bulunan 8 askerin şehit düştüğü anımsatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu haber vicdan sahibi tüm yürekleri paramparça etmiştir. Vatani görevini yapmak üzere bölgede bulunan askerlerimize yapılan bu adice ve kalleşçe saldırıları nefretle kınıyoruz. Saldırıda şehit olan jandarma uzman çavuş Hakan Aktürk’e, jandarma uzman çavuş Ferdi Gerekli’ye,uzman çavuş Barış Akın’a, jandarma er Mehmet Halil Barkın’a, jandarma er Recep Beycur’a, jandarma er Ömer Erüstün’e, jandarma er Bahadır Aydın’a , jandarma er Emre Kaan Arlı’ya ve yaşamını terör saldırıları sonucunda yitiren tüm vatandaşlarımıza, askerlerimize ve polislerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı, yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar dileriz.

Ateş düştüğü yeri yakmakta. Ancak saçtığı kıvılcımlar ise çevresini kavurmaktadır. Ateş bu kez Burdur’a, Adana’ya, Ankara’ya, Silopi’ye, Erzurum’a, Kahramanmaraş’a, Bursa’ya, Kocaeli’ye; yani güzel ülkemizin dört bir tarafına düşmüştür. Türk Mileti olarak acımız büyüktür.

Son günlerde sayısı hızla artan terör olaylarının ve şiddet ortamının sona ermesi için, daha fazla ocakların sönmemesi yüreklerin yanmaması için siyasi anlaşmazlıkların bir kenara bırakılarak derhal etkili ve kalıcı çözümler bulunması , bir daha şehit haberi gelmemesi dileğiyle; Denizli Barosu olarak terörü bir kez daha kınıyor, ulusumuzun birlik ve beraberliğine yönelik yapılan tüm hain saldırıları lanetliyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı