REKLAMI GEÇ

Başkan’ın güvercinleri çalındı

Başkan’ın güvercinleri çalındı

Güvercin Evi Derneği Başkanı Sırrı Yıldırım’ın evinin bahçesinde bulunan kuş kümesinden 80 bin lira değerindeki 60 güvercin çalındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Eylül 2016 Cumartesi, 16:10

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

Geçen perşembe günü bayram ziyaretine gitmek için ailesiyle birlikte evinden ayrılan 30 yaşındaki Sırrı Yıldırım’ın evinin bahçesine gece saatlerinde giren hırsız ya da hırsızlar, kümesteki çok sevdiği güvercinlerini çaldı.

Olayı komşularından öğrenen Yıldırım, geri döndüğünde kümesin kapısının ve kilidinin kırıldığını gördü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, inceleme yaparak güvercinleri kimin çaldığının belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlattı.

Hırsızların kümeste bulunan 90 güvercinden 60’ını çaldığını belirten Sırrı Yıldırım, “Eve geldiğimde kümesleri kapıları kırılmış, içindeki kuşların çoğu boşaltılmış bir şekilde bulduk. Bu kümeste Denizli’nin nadir ırklarından olan ‘tokur’ güvercinlerimiz vardı. Burada hiç kalmamış, hepsini boşaltmışlar. Sadece 3-5 tane dolapçı güvercinimiz kalmış. 60 civarı güvercinim çalınmış. Kümeslere ve eksilen kuşlara baktığımda, hırsızların kuşlardan anlayan bir insan olduğunu anlıyorum. Çünkü hangi kuşun değerli olduğunu, hangi kuşun değerli olmadığını bilen biri. Dolapçıları almamış, sadece tokurları almış. En iyi ırk, nadide ırk olan tokurdur. Yine yan kümeste dolapçı ırkının çil soyuna ait güvercinlerimiz vardı, onları almış, yani damızlık olanları almış” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı