REKLAMI GEÇ

Başsavcı kazasına FBI usulü canlandırma

Başsavcı kazasına FBI usulü canlandırma

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Akşehirli’nin ölümüne neden olan kazaya yönelik adli soruşturma Başsavcı Vekili Vedat Kadri Özüer’e devredildi. Özüer, trafik polisleri ve olay yeri inceleme ekipleriyle Pazar günü kazaya karışan kamyona neredeyse tıpa tıp benzeyen kamyonla, suikast olasılıklarını değerlendiren FBI modeli sıra dışı bir canlandırma gerçekleştirdi.

Sedat Kurt / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2017 Pazartesi, 12:38

Geçtiğimiz Çarşamba sabahı meydana gelen Başsavcı Mustafa Alper’in yaşamını yitirdiği elim kazayla ilgili Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma derinleştirilerek devam ediliyor. Kazaya ilişkin soruşturmada yeni gelişmeler ve detaylar ortaya çıktı. Bu detaylara Denizlihaber.com ulaştı.

SORUŞTURMA VEKİL ÖZER’E DEVREDİLDİ
Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ile şoförü Muzaffer Akşehirli’nin yaşamını yitirdiği kaza ile ilgili soruşturma Alper’in en yakın mesai arkadaşlarından biri olan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Kadri Özüer’e devredildi.

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLDİ
Başsavcı Vekili Özüer, geçtiğimiz Cuma gününden bu yana tüm mesaisini Başsavcı Alper’in ölümüne neden olan kazayı bütün yönleriyle incelemeye harcıyor. Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi’ndeki uzman ekipler ve olay yeri inceleme ekipleriyle adeta gece gündüz mesai yapan Özüer, geçtiğimiz Çarşamba günü yaşanan elim kazanın ardından akıllara gelen tüm soruların yanıtlarını bulmaya çalışıyor.

PAZAR GÜNÜ TATBİKAT MESAİSİ
Özüer, Pazar günü, uzman trafik ekipleri ve olay yeri inceleme polisleriyle birlikte FBI soruşturmalarını akıllara getiren bir yöntemle canlandırmalı bir olay yeri keşfi yaptı. Başsavcı Alper ve şoförü Akşehirli’nin yaşamanı yitirdiği trafik kazasına karışan kamyonun molozları aldığı noktadan, döküm noktasına kadar her anın canlandırıldığı tatbikatta kameralardan da yararlanıldı.

HİÇBİR DETAY UNUTULMADI
Pazar günü büyük bir gizlilik içinde gerçekleştirilen canlandırmada, 98 model damperli bir kamyona, alt yapı çalışmasının yapıldığı bölgede 15 tonluk bir yükleme yapıldı. Şoförün görüş açısını gösterecek şekilde kameranın da yerleştirildiği kamyonun güzergah boyunca minimum, ortalama ve azami hızları, manevra kabiliyeti, kazanın yaşandığı kavşağa girişi, bu kavşaktaki görüş açısı dahil tüm detaylar kaşıt altına alındı. Kamyonun tahmini hızıyla kavşağa girdiğinde durma süresi ve firen izi, kavşak giriş ve çıkış noktası arasındaki zamanlama dahil tüm detaylar saniye saniye kaydedildi. Hatta kazanın gerçekleşmemesi durumunda döküm noktasına varış süresinin de belirlenmesi için güzergah boydan boya tamamlandı.

SUİKAST İHTİMALİ SENARYOLAŞTIRILDI
Söz konusu kamyonun 4 günlük tüm süre kayıtlarıyla karşılaştırmanın yapıldığı canlandırmada, kamyon şoförü ve veya sahibinin olası bir suikastın parçası olup olmadığına yönelik tüm soruların yanıtlarına ilişkin detayların değerlendirdi.

BAŞSAVCI VEKİLİ KAMYON KABİNİNDE
Başsavcı Vekili Özüer, canlandırma sırasında, şoförün görüş açısı ve kamyonun güzergah boyunca tüm süreçleriyle ilgili daha net bilgiye ulaşabilmek için kamyon kabininde oturdu. Kamyona yerleştirilen kameranın yanı sıra kazanın meydana geldiği kontrolsüz kavşaktaki tüm senaryolar birebir polis ekipleri tarafından kamera görüntüleri ve fotoğraflarla belgelendi.

Kaydedilen görüntüler ve canlandırma sırasında alınan tüm notlar, gerçek kayıtlarla birlikte karşılaştırılmalı bir kriminal incelemeden de geçirilecek.

İKİ ARAÇ KRİMİNAL İNCELEMEDE
Ayrıca kazaya karışan kamyon ve başsavcı makam otomobilinin motor, elektronik ve mekanik aksamı kriminal bir incelemeden geçiriliyor. Dışarıdan sinyalle müdahaleye neden olabilecek ekstra bir parça, hür türlü aksamda aşırı hızlanma ve veya fren sistemini devreden çıkarabilecek bir durum gibi kazadan sonra ortaya atılan her türlü iddianın gerçek olma olasılıklarına yönelik kriminal incelemenin sürdüğü gelen bilgilerin arasında.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı