REKLAMI GEÇ

Başsavcı Yılmaz: “Hukuk bir gün herkese lazım olur”

Başsavcı Yılmaz: “Hukuk bir gün herkese lazım olur”

Denizli’de adli yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Başsavcı Ergül Yılmaz, yargının en temel görevinin hukuku ve adaleti temsil etmek olduğunu söyledi, “Hukuk bir gün mutlaka herkese lazım olur” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Eylül 2019 Pazartesi, 14:26

DENİZLİ (AA)
Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından konuşma yapan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, yargının en temel görevinin hukuku ve adaleti temsil etmek olduğunu söyledi.

Yılmaz, adaletin geleceğe dair umutları yeşerttiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Toplumlarda en büyük güveni her şeyin sonunda adil bir mahkemenin bulunabileceği inancı sağlar. Zira hukuk bir gün mutlaka herkese lazım olur. Kimin suçlu kimin suçsuz olduğunu, kimin haklı kimin haksız olduğunu tespit etmek ve suçlu veya haksız olan kişilere yasanın öngördüğü yaptırımları uygulamak, yargıya ait bir görevdir. Herkesin hukuk devleti olmanın doğal sonucu olan bu kurala saygılı olması gerekir.”

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan’ın çelenk sunduğu törene Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Halil Ortaköy, İdare Mahkemesi Başkanı Tamer Taşpınar, hakim, savcı ve avukatlar katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı