REKLAMI GEÇ

Başsavcılık’tan cezaevi açıklaması

Başsavcılık’tan cezaevi açıklaması

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Honaz’ın Kocabaş Mahallesi’ndeki Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda çıkan yangınla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “cezaevindeki yangının ayrı ayrı noktalardan çıkarılmadığı, bir hükümlünün kaldığı tekli odadaki eşyalarını tutuşturmasıyla çıktığı” belirtildi. Bu arada, yeni cezaevi yapımıyla ilgili de bilgiler verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Nisan 2016 Pazartesi, 11:12

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu’ndan, Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda önceki gün çıkan yangınla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bazı yazılı ve görsel basında gerçeklik taşımayan ve amacını aşan surette ‘Denizli Kocabaş Cezaevi’nde isyan çıktığı, cezaevinin üç ayrı noktasında isyan çıkaran mahkumların yatakları ateşe verdiği, cezaevine 20 ambulans ile çok sayıda itfaiye aracı sevk edildiği, itfaiye ekiplerinin yangını kısa sürede söndürdüğü ve koğuşlardaki mahkumların kısa sürede tahliye edildiği, koğuşların zamanında tahliye edilmesiyle ölen ve yaralının olmadığı’ gibi duyuma dayalı açık ceza infaz kurumundan bir mahkuma dayandırılan subjektif açıklamalar yazılmış ise de;

Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda 09/04/2016 Cumartesi günü, 27 yıl 78 ay 15 gün hapis cezasına hükümlü olarak cezasını infaz etmekte olan hükümlü M.B’nin kalmış olduğu tekli odada, kurum kantininde satışı yasak olmayan çakmak ile kendine ait eşyaları tutuşturması sonucu çıkan yangına ceza infaz kurumu personelince müdahale edilmiş, yangın söndürme ekipmanları ile yapılan müdahale sonucu yangın söndürülmüş ve soğutma işlemi tamamlanmıştır.

Hükümlü M.B sadece tek başına kaldığı kendi odasında yangın çıkarmış, yangına da sadece kurum personelince müdahale edilerek söndürülmüş, tedbir amaçlı 112 Acil Servisten ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Müdürlüğünden birer ekip aracı kurum idaresince çağrılmıştır. Yangın ceza infaz kurumu personelince söndürülmüş olup, itfaiye ekibi müdahale etmemiştir. Hükümlünün sağlık yönünden muayene ve tedavisi yerinde yapılmış; konu ile ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır.

1 KAPALI, 2 AÇIK CEZAEVİ AĞUSTOS’TA AÇILACAK
İlimizde bulunan Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Açık Ceza İnfaz Kurumuna Türkiye genelindeki diğer ceza infaz kurumlarından çok sayıda hükümlü nakil talebinde bulunmaktadır. Tüm Türkiye çapında yoğun cezaevi inşaat projelerini yürüten Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından Denizli’deki ceza infaz kurumu yerleşkesine 748 kişi kapasiteli bir adet T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile her biri 240’ar kişi kapasiteli 2 adet açık ceza infaz kurumunun yapımına devam edilmekte olup, 2016 yılı Ağustos ayı itibariyle de yüklenici firmadan teslim alınarak hizmete açılacaktır.”

denizli-barosu-baskani-mujdat-kececi-cezaevi-aciklama-anons

denizli-cezaevi-isyan-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı