REKLAMI GEÇ

Bayram öncesi piyasaya sahte para sürme hazırlığındaki iki kişi yakalandı

Bayram öncesi piyasaya sahte para sürme hazırlığındaki iki kişi yakalandı

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, özellikle kurban pazarı gibi kalabalık ortamlarda piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış sahte para ele geçirdi, iki kişi gözaltına alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Temmuz 2021 Pazar, 11:06

Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada piyasaya sahte para sürme hazırlığında olan iki kişi takibe alındı. Kalpazanların, yaklaşan bayram öncesi, özellikle kurban pazarı gibi kalabalık ortamlarda piyasaya süreceği bilgisi üzerine operasyon için düğmeye basıldı.

Operasyonda iki kişi gözaltına alınırken 35 adet 100 TL, 18 adet de 50 TL’lik banknot ele geçirildi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü sahte para ile ilgili şu uyarılarda bulundu:
* Vatandaşların tanımadıkları kişilerden aldıkları paralara dikkat etmeleri,
* paraların dokusu, rengi ve üzerindeki holografik şeridi kontrol etmeleri,
* farklı açılardan bakıldığında paranın orta kısmında yer alın ve renk değiştirerek altın sarısına dönüşen şerit ile ışığa tutulduğunda Atatürk görselinin olup olmadığının ve Atatürk resmi ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yazısında kabartmaları kontrol etmeleri,
* paraların ön ve arka yüzünde banknot değerini gösteren küçük yazıların yer alıp almadığına bakarak güvenlik işaretlerine karşı duyarlı olmaları,
* sahte para olabileceği düşünülen ve alışveriş esnasında şüphelendikleri herhangi bir durumu en kısa sürede 112 İHBAR HATTI aracılığı ile Polise bildirmeleri gerekmektedir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı