REKLAMI GEÇ

Berkin Elvan davası sürüyor

Berkin Elvan davası sürüyor

Gezi olaylarında Berkin Elvan’ın ölümünün ardından Pamukkale Üniversitesi’nde düzenlenen protestoya katılan 65 kişinin yargılandığı “Berkin Elvan davası” sürüyor. 21 sanık ile 5 savunma avukatının katıldığı 2. duruşmada ifadeler alındı. Gergin ortamı hakimin çay kararı yumuşattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ekim 2015 Çarşamba, 13:20

Gezi olaylarında yaşamını yitiren Berkin Elvan için 12 Mart 2014’te Pamukkale Üniversitesi’nde düzenlenen protesto eylemine katılan 65 öğrencinin yargılandığı davanın 2. duruşması yapıldı. 12. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 21 sanık ile avukatlar katıldı.

“ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞAN DİĞER SANIKLARA ÇAY ISMARLASIN”
Savunma avukatları, öğrencilerin katıldıkları protestonun barışçıl eylem olduğunu, bu nedenle herhangi bir suç işlemediklerini savunurken, 12. Asliye Ceza Hakimi, duruşma salonunun küçük olması nedeniyle ifadesi alınan sanıkların duruşma salonundan ayrılmasını istedi.

Duruşma salonunun yanında çay içebileceklerini söyleyen hakim, bazı öğrencilerin aynı zamanda çalıştıklarını öğrenince, “Çalışan sanıklar diğer sanıklara çay ısmarlasın” dedi. Hakimin bu sözleri salonda gülüşmelere yol açtı, gergin ortamı yumuşattı.

25 ARALIK’A ERTELENDİ
İlk duruşması 2 Mayıs’ta yapılan ve 16 sanığın ifadelerinin alındığı Berkin Elvan davasının, diğer sanıkların savunmasının alınması için 25 Aralık Cuma günü saat 09.00’a bırakılmasına karar verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı