REKLAMI GEÇ

Binleri şehitler için yürüyüşe çağıran afişi asanlara ceza

Binleri şehitler için yürüyüşe çağıran afişi asanlara ceza

Denizli’deki demokratik kitle örgütleri bir araya gelerek, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden teröre karşı, Cumhuriyet İçin Güç Birliği Platformu oluşturdu. Platform adına yapılacak olan mitingin duyrusu için asılan afişler izinsiz olması ise üç gencin para cezası yemesine neden oldu.

/ DENİZLİHABER / 26 Haziran 2010 Cumartesi, 17:57

Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden teröre karşı, güç birliği oluşturan demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve sendikalar, 28 Haziran Pazartesi Çınar Meydanı’nda saat 17.00’de bir araya gelerek, Bayramyeri Meydanı’ndaki Kurtuluş Savaşı’nda Denizli’nin önderlerinden olan Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin heykeli önüne kadar yürüyecekler.

Çınar Meydan’ında yapılan basın açıklamasının ardından, Bayramyeri’ne kadar yürüyecek olan demokratik kitle örgütleri temsilcileri orada da Cumhuriyet’i korumak ve teröre karşı mücadele doğrultusunda, Denizli halkına yönelik açıklamalar gerçekleştirip, herkesi bu güç birliğine katılmaya davet edecekler.

Demokratik kitle örgütleri tarafından oluşturulan, Cumhuriyet İçin Güç Birliği Platformu’nun konuyla ilgili ortak basın açıklamasında, “Vatanımızın parçalanmasına ve milletimizin bölünmesine yol açacak iç ve dış odakların çabası her geçen gün daha da artmaktadır. Bölücü terör örgütü ile mücadele ABD’nin iznine bağlanmaktadır. Halkımız, ne olduğu belli olmayan açılımlarla Türk, Kürt, Alevi, Sünni diye bölünmekte, kardeş kavgasının zemini hazırlanmaktadır. Bugün ülkemiz siyasi, ekonomik, kültürel alanlarda bağımsızlığını yitirmiş, bir yandan AB kapısına bağlanarak, öte yandan ABD hegemonyasını kabul ederek emperyalizmin güdümüne girmiştir. Bu nedenle demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve sendikalar olarak güç birliği oluşturarak, büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, tam bağımsız Türkiye için vazgeçilmez bulduğu ‘cumhuriyetçilik, milliyetçilik, laiklik, devletçilik, halkçılık ve devrimcilik’ ilkeleri için mücadele etme kararlılığını ortaya koyacağız” denildi.

İzinsiz afiş asmaktan ceza yediler
Türkiye Gençlik Birliği üyeleri tarafından hazırlanan miting ile ilgili olarak bugün 3 kişiye izinsiz afiş astıkları gerekçesiyle, Kabahatler Kanunu’na göre para cezası kesildi. Kınıklı’da izinsiz afiş astıkları için Kınıklı Karakolu tarafından ifadeleri alınan Türkiye Gençlik Birliği’nin 3 üyesine, Kabahatler Kanunu gereği kişi başına 143 TL para cezası kesildi. Yaşanan olaya tepki gösteren TGB’li üyeler, Candoğan Parkı önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan TGB İl Başkanı Recai Altuntaş, “Bu vatan için canlarını vermiş olan Mehmetçik için Denizli’de bir miting düzenliyoruz. Pazartesi günü yapacağımız mitingin duyurusu için 1000 adet afiş bastırdık ve bunları astık. Kınıklı bölgesinde 3 arkadaşımız karakol ekipleri tarafından gözaltına alındı ve izinsiz afiş asmaktan dolayı para cezası aldı. Kabahatler Kanuna göre kişi başı 143 TL ceza alan arkadaşlarımız, bu vatan için bir şey yaptı. Bölücü terör örgütü üyesi gibi dağdan gelip halaylarla karşılanmadı. Sadece şehitlerine sahip çıkmak için çalıştı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı