REKLAMI GEÇ

Biri Denizlili 2 Türk’ün öldüğü Somali saldırısını Eş Şebap üstlendi: “Hedef Türklerdi”

Biri Denizlili 2 Türk’ün öldüğü Somali saldırısını Eş Şebap üstlendi: “Hedef Türklerdi”

Geçtiğimiz Cumartesi günü Somali’de meydana gelen ve biri Denizlili 2 Türk’ün de aralarında bulunduğu 81 kişinin öldüğü terör saldırısını El Kaide bağlantılı Eş Şebap üstlendi. Saldırıya ilişkin rezil bir açıklama yapan Eş Şebap terör örgütü sözcüsü, saldırıda Türk vatandaşlarını taşıyan konvoyun hedef alındığını kabul etti, hayatını kaybeden diğerleri için özür diledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Aralık 2019 Salı, 12:42

Cumartesi günü Somali’nin başkenti Mogadişu’da düzenlenen terör saldırısı ile ilgili mide bulandıran bir gelişme yaşandı. Sözcü’nün haberine geçmişte terör örgütü El Kaide’ye bağlılık bildiren radikal terör örgütü Eş Şebap saldırıyı üstlendiklerini açıklarken, hedeflerinin Türk vatandaşlarını taşıyan konvoy olduğunu duyurdu.

Denizlili Mehmet Kaplan ile Nazillili Turan Sevi de dahil 81 kişinin yaşamını yitirdiği ve 100’den fazla kişinin de yaralandığı saldırı sonrasında terör örgütünün sözcülerinden Şeyh Ali Mahmud bir sesli mesaj yayınladı.

Teröristlerin sözcüsü, “Müslüman Somali halkına acı veren kayıplar için çok üzgünüz, hayatını kaybeden Müslümanlara baş sağlığı diliyoruz. Yaralananlara ve malları zarar görenlere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadesini kullandı.

Sesli mesajda Türkiye’yi Somali’nin kaynaklarını sömürmekle suçlayan Eş Şebab, “Türkler bizim düşmanımızdır ve daha önce söylediğimiz gibi topraklarımızdan çekilene kadar onlarla savaşmaya devam edeceğiz. Ancak masum Müslüman Türk vatandaşlarına karşı değiliz” açıklamasını yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı