REKLAMI GEÇ

“BU BİR CEMAAT OPERASYONUDUR”

“BU BİR CEMAAT OPERASYONUDUR”

Sabah 5’te kaldığı otelde gözaltına alınan Gazeteci-Yazar Soner Yalçın, çıkarıldığı 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde serbest bırakıldı. Bugün Gazetesi yazarlarından Adem Yavuz Arslan’a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan bir dava sonucu, Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 17 Ekim tarihinde yakalama kararı alması üzerine Denizli’de gözaltına alındığını belirten Yalçın, “Ellerinde iki ayrı adresim bulunmasına rağmen bulamadıkları gerekçesiyle Denizli’de gözaltına alınıyorum. Bu bir cemaat operasyonudur. Açıkça görülüyor ki cemaat benimle uğraşıyor” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 26 Ekim 2014 Pazar, 16:16

ADD Denizli Şubesi’nin davetlisi olarak geldiği Denizli’de sabah saat 05.10’da gözaltına alınıp, sağlık kontrolünden geçtikten sonra tekrar otele bırakılan Gazeteci-Yazar Soner Yalçın, öğleden sonra Adliyeye gelerek 5. Asliye Ceza Hakimi Hatice Emel Şahin’e ifade verdi. 

yalcin-aciklama-anons

Yaklaşık 2 saat süren ifadesinin ardından Denizli Adliye Sarayı önünde basın mensuplarına açıklama yapan Soner Yalçın, “Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan’ın hakkımda açtığı dava nedeniyle 5 polis, 5 yıl önce oturduğum evde arama yapmış. Adresimde bulunamadığım için, Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi 17 Ekim tarihinde hakkımda yakalama kararı almış. Ellerinde iki ayrı adresim olmasına ve Ergenekon sürecinde evimi bulanlar, şimdi bulamamış. Şurası çok açık; Bu bir cemaat operasyonudur” dedi. 

yalcin-gozalti-anons
“FİLLER TEPİŞMEYE DEVAM ETSİN”
Soner Yalçın, “Bu bir cemaat operasyonudur. Bu cemaat, beni korkutamaz, yıldıramaz. Cemaat, hükümete mesaj vermek istiyor, ‘Biz paralel yapı olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz’ demek istiyor. OnlarIN kendi aralarındaki mücadeledir. Filler tepişmeye devam etsinler, biz gazeteciliğe ve hakikati yazmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Soner Yalçın ifade verirken Denizli Baro Başkan Yardımcısı Avukat Alparslan Oruç, Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi Başkanı Avukat Gülizar Biçer Karaca ve Avukat Bekir Çapar da yanında yer aldı. 

denizli-soner-yalcin-ifade-verdi-ic

ADD’Lİ GENÇLER ORADA İDİ
İfade vermek üzere Denizli Adliyesi’ne gelen Soner Yalçın’ı ADD üyeleri yalnız bırakmadı. İfadesinin ardından serbest bırakılan Yalçın, “Mustafa Kemalin Askerleriz” sloganları ve alkışlarla karşılandı. Yalçın, daha sonra söyleşi programına katılmak üzere İzmir’e hareket etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı