REKLAMI GEÇ

Buldan’da telefon dolandırıcılığına suçüstü

Buldan’da telefon dolandırıcılığına suçüstü

Buldan’da 75 yaşındaki A.S.’yi kendini savcı olarak tanıtıp, dolandırmak istediği öne sürülen 27 yaşındaki Y.D. suçüstü yakalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Aralık 2016 Pazartesi, 16:32

Özcan DURUSOY / (DHA)
Buldan’da yaşanan telefon dolandırıcılığı iddiaya göre şöyle gelişti: A.S.’ye telefonla ulaşan Y.D., kendini savcı olarak tanıttı. Suç örgütleriyle bağlantısının tespit edildiğini, belli bir miktar para karşılığı soruşturmadan kurtulacağını söyledi.

Bunun üzerine korkan A.S. ödemeyi kabul ettiği, ancak yaşı nedeniyle Buldan dışına çıkamayacağını, gelip parayı almalarını istedi.

A.S.’nin yakınları durumun fark edince polise haber verdi. Y.D., belirlenen saatte A.S.’nin evine gelince, durumdan haberdar edilen polis ekiplerince yakaladı.

Y.D.’nin bu tür dolandırıcılık işiyle uğraşan bir şebekenin elemanı olduğunu belirten polis, bir gün önce de bir başka yaşlı vatandaşın bu şekilde dolandırıldığını, ancak bu sefer A.S.’nin ve yakınlarının da katkısıyla kıskıvrak yakalandığını ifade etti.

Y.D.’nin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın ise sürdüğü bildirildi.

Buldan İlçe Emniyet Müdürü Osman Başer, bu tür dolandırıcılıkların özellikle yaşlı insanlar üzerinden yapıldığını belirterek, hiçbir polis, asker, savcı, hakim veya bir başka yetkili telefonla vatandaştan para istemeyeceğini söyledi. Bu tür bir taleple karşılaşıldığında hemen polisin aranmasını istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı