REKLAMI GEÇ

BUNU YAPANLAR İNSAN OLAMAZ!

BUNU YAPANLAR İNSAN OLAMAZ!

Denizli’ de, kulakları makasla kesilerek boş araziye bırakılan sahipli bir köpek bulundu. İşkenceye maruz kalan sevimli köpeğin hali, yürek sızlattı. Denizli Hayvan Hakları Koruma Derneği, köpeğin sahibinin belirlenmesinin ardından savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2010 Salı, 18:31

Bağbaşı Mahallesi’nde oturan Alman uyruklu Tanya Çakırtürk, dün boş bir arazide iple bağlı halde kulakları kesilmiş bir köpek buldu. Kırma cins köpeğin ipini çözen Çakırtürk, veterinere götürdü. Kulaklarının makasla kesildiği anlaşılan köpeğe, veteriner tarafından antibiyotik ve parazit aşısı yapıldı. Tanya Çakırtürk, daha sonra Denizli Hayvan Hakları Koruma Derneği Başkanı Meryem Karabıyık’ı arayıp durumu iletti.

Evinde beslediği bir kedisi ve köpeği bulunan Çakırtürk, ‘Pati’ adını verdiği kulakları kesilen köpeğin bakımını yaparak Denizli Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’ne getirdi. Burada veteriner tarafından muayenesi yapılan köpeğin, makasla kesilmesinden dolayı tahriş olan kulaklarına krem sürüldü. Çakırtürk, “Kulaklarını sahibi makasla kesmiş, iple bağladıktan sonra önüne de kurtlu tavuk eti koymuşlar. Zavallı köpek çok acı çekmiş, kulakları da iltihaplanmış. Çok üzüldüm hemen veterinere götürüp bakımını yaptırdım. Durumu şimdi daha iyi” dedi.

Denizli Hayvan Hakları Koruma Derneği Başkanı Meryem Karabıyık da sevimli köpeğin kulağının kesilmesine tepki gösterdi, “İnsanlıktan nasibini almamış kişiler köpeklerin kulaklarını kesiyor. Saldırgan olsun diye ve dövüştürmek için kulaklarını kesmişler. Bunu yapan kişi ruhsal anlamda sağlıksız bir kişiliktir. Bir insan bunu nasıl yapar. Tedaviye ihtiyacı var. Bir insan köpeğinin kulaklarını kesiyorsa, başka insanlara da zarar verebilir. Sahibinin ismini tespit edip, cezalandırılması için suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

Denizli’de sokağa terk edilen 3 yavru köpek daha bulduklarını aktaran Karabıyık, bakmak isteyenlerin kendileriyle irtibata geçmesini istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı