REKLAMI GEÇ

Çallıları bıktıran hırsızlık

Çallıları bıktıran hırsızlık

Türkiye’de ilk özel ormancılığın başladığı Çal’da ormanlara dadanan hırsızlarla vatandaşları bıktırdı. Özel ve kamu arazilerindeki ormanlara dadanan hırsızlar, ağaçları kesip çalıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Kasım 2015 Cumartesi, 11:18

Çal’da son günlerde ağaç hırsızlığı arttı. Bunlardan biri de Metin Yıldırım’a ait 6 dekarlık özel ormanda meydana geldi. Her biri 50 yaşında olan 50 ağacının kesilip, çalındığını söyleyen Metin Yıldırım, “Özel ormancılıkta Türkiye’ye model olan Çal’da ağaç hırsızlığı engellenemiyor. Özel orman sahipleri olarak çaresizce kesilen ağaçlara üzülüyoruz” dedi.

Çal ilçe merkezine yakın mesafede 3 özel ormanının bulunduğunu söyleyen Yıldırım, “Son 2 yılda aileme ait özel ormanlarda 2 kez ağaç hırsızlığı oldu. Onlarca özel orman sahibinin ormanlarından son yıllarda çok sayıda ağaç kesilip çalındı. Çalınan ağaçlar kızılçam. Her hırsızlık vakasından sonra Çal Orman İşletme Müdürlüğü’ne başvuruyoruz; Bize ‘Özel ormanların güvenliği şahısların kendilerine ait. Biz odun yüklü kamyonu görsek bile durdurma yetkimiz yok. Cumhuriyet Savcılığı’na başvurduğumuzda yasal işlem başlayıncaya kadar kamyon kaçıyor’ cevabını veriyorlar” dedi.

Özel ormancıların yaşananlardan bıktığını belirten Yıldırım, güvenlik güçlerinin bu soruna bir çare bulmasını istedi.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 21 Kasım 2015, 11:33

Çok hızlıca AKP yönetimi nerelere girdi. Savcılara girdi, askere girdi, doktorlara girdi. AKP yönetimi ne hikmetse HIRSIZLAR’a giremedi. Verin oyunuzu verin.don gömlek kalınca anlayan bir toplum sonuçta. Ormanda size ait olmayan bir kamyon ve açıklam

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı