REKLAMI GEÇ

Ceza makbuzu yerine kask verdiler

Ceza makbuzu yerine kask verdiler

Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekiplerinin Delikliçınar’daki denetimine takılan motosikletliler, “dur” uyarısıyla “eyvah ceza” diye irkildi. Ama korktukları başlarına gelmedi ve ellerine ceza makbuzu yerine güvenli sürüşler için kask tutuşturuldu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2016 Perşembe, 14:41

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri devam ediyor. Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, hafta dolayısıyla gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında, artan motosiklet kazalarına dikkat çekmek üzere Delikliçınar, Kınıklı ve Bayramyeri’nde uygulama yaptı.

denizli-trafik-ekipleri-motosiklet-suruculerine-kask-dagitti-1

Uygulama noktalarından geçen motosikletliler, trafik görevlilerinin “dur” işaretiyle “eyvah ceza” korkusuna kapıldı. Ancak ekipler, bu kez ceza yazmak için değil, motosiklet kazalarına karşı uyarıların yer aldığı broşürler ile bir firmanın katkılarıyla sağlanan kaskları vermek için durduruyordu.

Ekipler, yaptıkları denetimlerde kask takmadan trafiğe çıkan motosikletlilere önce gerekli uyarılarda bulundu. Daha sonra da kaza sırasında darbelere karşı hayati önem taşıyan kasklardan verdi. 50’nin üzerinde kask dağıtan trafik ekipleri, gün içinde bu sayının 100’e ulaşacağını belirtti.

Bu kez ceza kesmek için değil bilgilendirmek amaçlı durdurulan motosiklet sürücülerine, trafikte uyması gereken kuralların yanısıra, güvenli sürücü ekipmanlarının tanıtıldığı, güvenli kalkış için tavsiyelerin yer aldığı bilgilendirici broşürler verildi. Kaskı olmayan motosikletlilere ise kask hediye edildi.

denizli-trafik-ekipleri-motosiklet-suruculerine-kask-dagitti-2

KASK YERİNE BARET
Uygulama sırasında polis tarafından durdurulan Basri Kılınç ise, kask yerine başındaki taktığı baretle dikkat çekti. Kılınç, geçtiğimiz günlerde motosikleti ile kaza yaptığını ve kaskının kırıldığını, polise yakalanmamak için baret taktığını söyledi. Görevliler, kendisine yeni bir kask hediye ederken Kılınç, “Kaskın önemini biliyorum. Kaza yaptığımda kaskım olmasaydı bugün burada olmayabilirdim. Motosiklet üzerine kasksız binmem, kimse de binmesin” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı