REKLAMI GEÇ

CEZAEVİNDE İŞKENCE İDDİASI

CEZAEVİNDE İŞKENCE İDDİASI

Denizli D-Tipi Cezaevi tutuklu bulunan Yunus Kalkan’a gardiyanlar tarafından yapıldığı iddia edilen işkenceyle ilgili olarak Denizli Barosu İnsan Hakları Komisyonu inceleme başlattı. Yapılan ilk incelemeye göre ortaya atılan işkence iddiaları asılsız.

/ DENİZLİHABER / 4 Eylül 2009 Cuma, 18:37

Denizli’deki D-Tipi Cezaevi’nde tutuklu Yunus Kalkan’ın Uşak’taki ailesi tarafından ortaya atılan işkence iddialarıyla ilgili olarak Denizli Barosu İnsan Hakları Komisyonuyla , Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Tutuklu Yunus Kalkan’ın ailesi tarafından işkence iddialarıyla ilgili olarak cezaevinde ön incelemelerde bulunan Denizli Barosu İnsan Hakları Komisyonu üyeleri, ortaya atılan işkence iddialarının ilk incelemede asılsız olduğunu tutuklu Yunus Kalkan’ın, koğuş arkadaşı tarafından dövüldüğü ve bu olayın ardından gardiyanlar tarafından da gerekli tutanaklarının tutulduğu öne sürüldü.

Cezaevindeki işkence iddiaları ise cezaevi de bulunan kamera görüntülerinin incelemesinin ardından kesinlik kazanacak. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Denizli Barosu Genel Sekreteri Hakan İlhan, ilk yapılan incelemeye göre tutuklu Yunus Kalkan’ın koğuş arkadaşları tarafından dövüldüğünün ve kavga olayıyla ilgili olarak gerekli tutanaklarında cezaevi yetkilileri tarafından tutulduğunu belirtti.

Ortaya atılan iddiaların cezaevinde bulunan güvenlik kameralarının görüntülerinin izlenmesinin ardından ortaya çıkacağını belirten Denizli Barosu Genel Sekreteri Hakan İlhan, Denizli Barosu olarak kamara görüntülerinin incelenmesi için Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı gönderdiklerini ve yapılan incelemeler sonucunda işkence iddiasının olup olmadığının kesinleşeceğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı