REKLAMI GEÇ

Çirkin saldırı

Çirkin saldırı

Denizli’nin Pınarkent Beldesi’nde bulunan Koyunaliler Mezarlığı’nda bulunan 5 Sivaslı Alevi vatandaşın mezarı, kimliği belli olmayan kişi ya da kişiler tarafından parçalandı.

/ DENİZLİHABER / 5 Mart 2010 Cuma, 18:43

Denizli’nin 2 bin 791 nüfuslu beldesi Pınarkent’te, Sivaslı Alevi vatandaşların mezarları kimliği belli olmayan kişi ya da kişilerin saldırısına uğradı. Sivas ve Tuncelili Alevi vatandaşların ağırlıklı olduğu beldede bulunan Koyunaliler Mezarlığı’ndaki, 5 Alevi vatandaşın mezarının, kimliği belili olmayan kişiler tarafından parçalanması, ölenlerin ailelerinin ve yakınlarının tepkisine neden oldu. Özellikle Sivaslı ve Alevi vatandaşların mezarlarının seçilmesinin ilginç olduğunu söyleyen aileler, olayı gerçekleştirenlerin biran önce yakalanmasını istedi.

Mezar ziyaretinde olayı fark ettiklerini ve yaşanan olayın vahşice olduğunu belirten Gürcan Gül, “Pazar günü mezarlık ziyaretine gelenler, mezarların kırıldığını fark etmişler. Yakınlarına söylemişler. Biz de buraya geldik baktık. Sivas Zara Kızılkale Köyü nüfusuna kayıtlı 5 kişiye ait mezarlar tahrip edilmiş. Bu insanlar, 20 yıldır burada yaşıyordu. 4’ü bayan 1’i erkek 5 kişinin mezarı tahrip edilmiş. Mezar taşları kırılmış, zarar verilmiş. Şu anda dost düşmanlık durumunu bilemeyiz. Ama mezarlara zarar verildiği hiç görülmemiştir. Birisiyle sorunu olan mekanı vardır, evi vardır. Mezarlıktan intikam almak vahşice bir şey” dedi.

Bazı vatandaşların, bu olaydan daha önce, Alevi kişilerin cenazelerinin bu mezarlıkta toprağa verilmesini istemediğini hatırlatan Sedef Yeşiltepe, “Pazar günü annem ve babamın mezarını yapmak için ölçü almak için mezarcı ile birlikte buraya geldik. Olayı o zaman fark ettik. Annem, mezar sahiplerini ve yakın akrabalarını aradı. Olay belediye başkanına ve diğer büyüklere taşındı. Jandarma buraya gelerek tespit yaptı. Sivaslılara yönelik bir hareket olup olmadığı konusunda kesin bir şey diyemeyiz. Elimizde somut delillerimiz yok. Son dönemde bu mezarlığa cenazelerimiz çok geldi. ‘Bu mezarlığa getirmezseniz iyi olur’ demişler bizim büyüklerimize. Ondan sonra da bu durum oldu. Bunu, Alevilere karşı mı Sivaslılara karşı mı yaptıklarını tam bilmiyoruz. Bu mezarlık, son 20 yıldan sonra karışık hale geldi. Daha önce yerlilerden oluşan bir mezarlıktı. Tahrip olanlar 70-80 yaşlarındaki Alevi yaşlılarının mezarları” dedi.

Annesinin mezarı kırılan Nazmiye Gül de yetkililerin biran önce, mezarları tahrip edenleri bulmasını ve aydınlatmasını isteyerek; “Pazar akşamı bana, annemin mezarının kırıldığına ve tahrip edildiğine dair telefon geldi. Pazartesi sabah mezarlığa gittim. Kırılmış dökülmüş. Baş kısmını başka mezarda kırmışlar. Belediye başkanına gittim. Anlattım. O da ‘Böyle bir durum olamaz’ dedi ve jandarmaya gitmemi istedi. Jandarmaya gittim. Dilekçemi verdim. Araştırılmasını istedim. ‘Senin düşmanın var mı’ diye sordular. ‘Şahsi düşmanım yok’ dedim. Bilemem yani. Çektim geldim evime. Şüphelendiğim kimse yok. Annem yaşlı zaten. Ben Sivaslıyım. Bu nedenle yapıldığı hiç aklıma gelmedi. Hiç düşünmedim. Kırılmış mezarın başında çok ağladım. Bu durumu yetkililerin araştırmasını istiyorum. Bunun arkasında ne varsa çıksın meydana. Mezarlıkta bugüne kadar böyle bir şey olmamış. Ben araştırılmasını istiyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı