REKLAMI GEÇ

“Çocuğum ölüyor yetişin!”

“Çocuğum ölüyor yetişin!”

Denizlili Seyyar Satıcı Ahmet Selek, ölüm döşeğindeki kızı Reyhan Dilara Selek’e dair umutlarını yitirince kafasına silah dayayıp intihar girişiminde bulundu. Kızının tedavi gördüğü hastanesi önünde intihara kalkışan acılı baba, hastaneye gelen Emniyet Müdürü Attilla Çınar tarafından ikna edildi.

/ DENİZLİHABER / 23 Haziran 2010 Çarşamba, 18:59

Denizli, bugün dramatik bir intihar girişimine sahne oldu. Olay Denizli Devlet Hastanesi bahçesinde yaşandı. 30 yaşındaki Seyyar Satıcı Ahmet Selek, kafasına bir silah dayamış, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin hastaneye gelmesini istiyordu. Tüm ısrarlarına rağmen Zeybekci hastaneye gelmedi ama Selek’i ikna için bir süre sonra Emniyet Müdürü Atilla Çınar hastaneye geldi. Selek’i hastane bahçesinde intihar girişimine sürükleyen neden ise yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren, 9 yaşındaki kızı Reyhan Dilara Selek’in her geçen dakika ölüme biraz daha yaklaşması.

YAĞMUR ALTINDA İKNA ETMEYE ÇALIŞTI
Bu nedenle Selek’i ikna etmek zordu. Ancak Çınar, yağmura rağmen yaklaşık 1 saat Selek’e dil döktü. Küçük kızının hayatta kalması için hastane yönetiminin elinden geleni yapacağına dair söz alındığını iletti, “Ben de ne gerekiyorsa yaparım” dedi. Meraklı bakışlar arasında başında silahla çaresiz bir şekilde “Kızım ölüyor, benimle değil onunla ilgilenin” diye bağıran acılı baba, zaman zaman Başkan Zeybekci’yi istediğini söylese de bu olmadı. Zeybekci, hastaneye gelmedi.

Çınar uzun uğraşlar sonrası Selek’i ikna etmeyi başardı. Selek, son olarak elindeki silahı sinirlenip yere çarptı. Emniyet Müdürü Çınar koluna girdiği Selek’le hastaneye girdi. Selek ölümle burun buruna gelen kızı yüzünden intihar etmekten son anda kurtarılmıştı.

AİLE İHMALİ DÜŞÜNÜYOR
Oysa Selek’in kızı Dilara, bir hafta öncesine kadar sağlıklı, hayat dolu bir çocuktu. Müftü Ahmet Hulisi Efendi İlköğretim Okulu 3. Sınıf Öğrencisi Dilara, yaklaşık bir hafta önce hastalandı. Yüksek ateş ve kusma nedeniyle anne-babası tarafından Denizli Devlet Hastanesi’ne getirilen Dilara’ya, iddiaya göre sinüzit teşhisi konuldu. İlaç yazılan Dilara eve gönderildi. Selek ailesi, kızlarını şikayeti devam edince iki gün sonra tekrar Denizli Devlet Hastanesi’ne götürdü. Bu kez doktorlar Dilara’ya yine sinüzit teşhisiyle daha yüksek dozlu ilaçlar yazdı.

DİLARA SARA HASTASI ÇIKTI
Ancak Dilara geçtiğimiz Pazar günü evde birden bire fenalaştı. Selek çifti çocuklarını kaptıkları gibi soluğu Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde buldu. Dilara bir çeşit nöbet geçiriyor, doktorlar bir dizi testler yapıyordu. Dilara apar topar çocuk yoğun bakım ünitesine alındı. Çocuk nörologu olaya el koydu. Teşhis yapıldı. Dilara sara hastasıydı. Ancak durumu kritikti. Gelen nöbet iç organlarına zarar vermiş, Dilara’yı bitkisel hayata sokmuştu. Selek Ailesi beyninden vurulmuşa döndü.

BAŞHEKİMDEN YARDIM İSTEMİŞLER
Henüz birkaç aylık hamile olan anne Ayşegül Selek ile baba Ahmet Selek, kızlarının yanlış teşhis sonucu verilen ilaçlar yüzünden komaya girmiş olabileceğini düşünüyordu. Bu nedenle hastane Başhekimi Ramazan Canural’a gidip durumu anlattılar ve kızları için yardım istediler. Ancak konuyu uzmanlarla görüşen Canural, Selek ailesine ihmalin olmadığını, hastane olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

DAYISI DOKTORLARI SUÇLUYOR
Durum yalnızca hamile anne Ayşegül ile eşi Ahmet Selek’i değil, akrabalarını da şoke etmişti. Pazar gününden bu yana anne-babayla birlikte hastane bahçesinde adeta nöbet tutan dayısı Murat Kozyel, “ Yiğenim kusma ve yüksek ateş şikayetleriyle hastaneye geldi. Burada doktorlar bir şurup yazıp evlerine göndermişler. Tekrar ateşlenen ve hastalığı geçmeyen Dilara yeniden hastaneye getirildiğinde doktor “Şurubun dozunu attırın. Bir kaşık yerine iki kaşık verin” demiş. Bunun üzerine bizimkiler yeniden eve gelmiş. Pazar ünü aradım eniştemi. Dilara’nın banyoda olduğunu söyledi. Meğer duş alırken fenalaşmış daha sonra hastaneye getirmişler biz de apar topar arkalarından hastaneye geldik. Konuya başka doktorlar el attı. Şimdi yeğenim yoğun bakımda. Makeniye bağladılar. Makineden çıkması için şu an yükledikleri ilaçları azaltmaları gerekiyormuş. Ancak doktor olmadığı için müdahele edemeyeceklerini söylediler. Eniştem çılgına döndü. Kızı için böyle bir şeye kalkıştı” dedi.

UZMAN DOKTOR YOK İDDİASI
Selek ailesi çocuklarının yanlış tedavi nedeniyle bu duruma düştüğünü iddia ederken bir başka iddia daha dikkatleri çekti. İddiaya göre Pazar gününden bu yana Dilara’ya bakan Devlet Hastanesi’nin tek çocuk nörologu felç geçirmiş ve bu nedenle rapor almıştı. Bu nedenle Dilara’nın tedavisi muallakta kalmıştı. Ayrıca yaşadığı sara nöbeti sonrası böbrekleri zarar gördüğü için Dilara’nın acilen bir çocuk nevrologu tarafından kontrol edilmesi gerekiyordu. DDH’nın böyle bir uzman kadrosu bulunmuyordu. Dilara’nın bu nedenle acilen söz konusu uzman kadroları olan Pamukkale Üniversitesi’ne sevki düşünülmüş ancak aileye bu durum henüz aktarılmamıştı. İddiaları DDH Başhekimi Dr. Ramazan Canural’a sorduk. Canural, hastane olarak gerekli tedavi yaptıklarını, ancak aileyi ikna edemedikleri için bu durumların yaşandığını söyledi. Hastanede yeterli derecede doktor bulunduğunu ve başka bir hastaneye sevk etmeninde söz konusu olmadığını belirten Başhekim Canural, “Gerekli incelemede yapılacaktır” dedi.

DİLARA İZMİR’E GÖNDERİLDİ
Olayın ardından Denizli Devlet Hastanesi bir yazılı açıklama yaparak Dilara’nın Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildiğini duyurdu.

İŞTE KORKU DOLU ANLARIN ÇARPICI FOTOĞRAFLAR;

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı