REKLAMI GEÇ

Dağlıca saldırısında Denizlili asker sağ kurtuldu

Dağlıca saldırısında Denizlili asker sağ kurtuldu

Dağlıca’daki hain saldırıda yaralanan askerlerden birinin Tavaslı Jandarma Astsubay Çavuş Ömer İsi olduğu ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Eylül 2015 Pazartesi, 17:13

Türkiye, Dağlıca’daki mayınlı tuzakta şehit olan askerlerin isimlerinin açıklanmasını beklerken, Denizli’ye ateş Van Asker Hastanesi’nden geldi. Dağlıca’daki mayınlı saldırıdan sağ kurtulan 6 askerden birinin Tavaslı Jandarma Astsubay Çavuş Ömer İsi olduğu ortaya çıktı. Tavas’ın Alpa Mahallesi’nde ikamet eden Ömer İsi’nin, 2.5 ay önce Dağlıca’da göreve başladığı öğrenildi. 

İki aracın patlatıldığı saldırı sırasında konvoydaki üçüncü araçta bulunan Ömer İsi’nin patlama sonrası açılan ateşte yaralandığı kaydedildi.

Yaralı olarak ilk tedavisi Yüksekova’da yapılan ardından Van Asker Hastanesi’ne kaldırılan Ömer İsi’nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Ayrıca Astsubay Ömer İsi’nin 3 ay önce sözlendiği öğrenildi.

Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlar karadan ve havadan kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu kapsamda; bölgede tespit edilen terörist hedeflerinin imhası ve harekâta emniyetle devam edilmesi maksadıyla; Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı belirlenen 23 hedef (altı mağara, iki depo, üç barınma alanı ve 12 Doçka mevzii) 7 Eylül 2015 saat 09.00’dan itibaren üç adet F-4 ve dört adet F-16 savaş uçağı ile ateş altına alınmaktadır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz” denildi

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı