REKLAMI GEÇ

DALAMAN CANAVARI

DALAMAN CANAVARI

Denizlili Oto Hurdacısı İdris Yarengüme, Dalaman Çayı’nda 1 metre 58 cm boyunda yayın balığı yakaladı.

/ DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2010 Perşembe, 17:07

Denizli’de ‘Ortacalı İdris Usta’ lakabı ile tanınan Oto Hurdacısı İdris Yarengüme (46), Dalaman Çayı’nda dev bir yayın balığı yakaladı. Hafta içinde üç arkadaşı ile birlikte balık avına çıkan Yarengüme’nin oltasına, Dalaman Çayı’nın denize yakın bölümünde 48.5 kiloluk yayın balığı takıldı. Arkadaşlarının da yardımı ile uzun uğraşlar sonunda kıyıya çıkarabildikleri balığın boyunu 1 metre 58 cm olarak ölçen İdris Yarengüme, “Daha önce böyle bir balık yakalamamıştım” dedi.

30 yıldır amatör balıkçılıkla ilgilendiğini ve her hafta düzenli olarak balık avına çıktığını söyleyen üç çocuk babası İdris Yarengüme, “Balık ilk oltaya vurduğunda, neredeyse oltanın makinesini bağlı olduğu yerden sökecek gibiydi. Hemen oltayı elime alarak kontrollü bir şekilde misinayı salmaya başladım. Yaklaşık 40 dakika süren bir uğraştan sonra, balığı yorarak kıyıya yaklaştırdım. Daha sonra arkadaşlarımla birlikte balığı sudan çıkardık. 30 yıllık avcıyım daha önce de büyük balıklar yakalamıştım fakat ilk kez bu kadar büyüğünü yakaladım” dedi.

Balığı sudan çıkardıktan sonra tuttuğu diğer balıkları arkadaşlarına verdiğini söyleyen Yarengüme, “Duyan arkadaşlarım balığı görmek için beni ziyarete geldiler. Herkes merak içinde bu balığı inceledi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı