REKLAMI GEÇ

Darbe günü izne gönderilen albay general oldu

Darbe günü izne gönderilen albay general oldu

Denizli 11. Komando Tugayı Komutan Yardımcısı Topçu Albay Mehmet Özaydın’ın, 15 Temmuz öncesi darbeci general Kamil Özhan Özbakır, tarafından zorla izne gönderildiği ortaya çıktı. Tatbikat olacağı için izne ayrılmak istemediği halde Özbakır tarafından bir nevi garnizondan uzaklaştırılan Özaydın, YAŞ kararlarıyla kurmay olmamasına karşın, generalliğe terfi ettirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ağustos 2016 Çarşamba, 16:35

Darbe girişimine fiilen karıştığı gerekçesiyle önce tutuklanan, ardından rütbeleri sökülerek Türk Silahlı Kuvvetleri’nden atılan Denizli 11. Komando Tugayı Komutanı Kamil İlhan Özbakır’ın, yardımcısı Topçu Albay Mehmet Özaydın’ı 15 Temmuz öncesi zorla izne gönderdiği ortaya çıktı.

Haftalar önce planlanan ve 15 Temmuz’a denk getirildiği öne sürülen tatbikat için yıllık iznine ayrılmak istemeyen Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Albay Mehmet Özaydın, iddiaya göre Özbakır’a “Komutanım tatbikat var. Ben daha sonra uygun gördüğünüz bir tarihte izne giderim. Böylesi bir süreçte izne gitmem yakışık almaz” dedi.

Ancak, Özaydın’ın ısrarlarına rağmen darbeci general “Hayır git. Sana ihtiyacımız yok” diyerek, yardımcısını izne gönderdi.

Topçu Albay darbe girişimi sonrası hemen birliğine geri döndü. Vekaleten Tugay Komutanlığına bakarak, soruşturmaya destek oldu. Topçu Albay Özaydın Yüksek Askeri Şura kararıyla generalliğe terfi ettirildi. 30 Ağustos’ta Tuğgeneral rütbesi takacak olan Özaydın, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na görevlendirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı