REKLAMI GEÇ

DDH’da hasta doktoru darp etti

DDH’da hasta doktoru darp etti

Denizli Devlet Hastanesi’nin Psikiyatri Birimi’nde darp olayı. Bir hasta, psikiyatri servisinde görevli Dr. Özgür Kalkancı’yı darp etti. Saldırıyı kınayan Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, sağlık çalışanlarını itibarsızlaştıran politikalar sonucu bu noktaya gelindiğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2015 Salı, 12:37

Denizli Devlet Hastanesi’nin Psikiyatri Birimi’nde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, bir hasta, Dr. Özgür Kalkancı’ya fiziki saldırıda bulunarak, darp etti. Kalkancı’nın “beyaz kod” uygulamasıyla yardım istemesi üzerine güvenlik görevlileri, hastayı etkisiz hale getirdi.

Olayın ardından bir açıklama yapan Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, “Sağlıkta Dönüşüm Programı”nın başladığı 2003 yılından beri sağlıkta şiddet olaylarının hızla tırmandığını ve bunlara yeni bir halka daha eklendiğini, Denizli Devlet Hastanesi’nde Dr. Özgür Kalkancı’ya görevi sırasında bir hasta tarafından fiziki saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.

Meslektaşlarına yapılan bu saldırıyı kınadıklarını kaydeden Prof. Dr. Önem, “Sağlık Bakanlığı’nın hekimleri ve sağlık çalışanlarını itibarsızlaştıran politikaları sonucu hastaneler, bizler için güvensiz ortamlar haline getirilmiştir. Görevi halkın sağlığı için hekimlere iyi hekimlik uygulamalarını yapabileceği uygun ve güvenli çalışma ortamları hazırlamak olan yetkililer, sanki hastanelerin bütün sorunlarını çözmüş gibi topluma doğru olmayan reklam yaparak yaşanan sorunların kaynağı hekimler ve sağlık çalışanları gibi algı yaratmaktadırlar. Yetkililerin sağlık çalışanlarını hedef gösteren bu uygulamaları derhal terk etmelerini, sağlıkta şiddeti önleyen, caydırıcı hukuki düzenlemeleri zaman kaybetmeden hayata geçirmelerini talep ediyoruz” dedi.

Prof. Dr. Gökhan Önem, Denizli Tabip Odası olarak saldırıyla ilgili gerekli hukuki girişimlerde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı