REKLAMI GEÇ

Uzman çavuş şehit, 2 er yaralı

Uzman çavuş şehit, 2 er yaralı

Denizli’nin Honaz İlçesi’nde jandarma ile 5 define kaçakçısı arasında silahlı çatışma çıktı. Kaçan define kaçakçılarını yakalamaya çalışan 32 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Darbaş, bir kaçakçının itmesi sonucu uçurumdan yuvarlanarak şehit oldu. 2 jandarma eri de kuyuya düşerek yaralandı. Define kaçakçılarından 4’ü yakalanırken, kaçak 1 kişinin yakalanması için bölgede kapsamlı arama başlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Haziran 2015 Pazar, 09:43

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Olay, gece yarısı Emirazizli Mahallesi’ndeki Kayabaşı Mevkii’nde meydana geldi. Kaya mezarlarının bulunduğu dağlık alanda tarihi eser kaçakçılarının define aradığı ihbarı alan Honaz İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı devriye ekipleri bölgeye sevk edildi. Tarihi eser kaçakçılarını yakalamak için operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, şüphelilere ‘Teslim ol’ çağrısı yaptı.

Bu çağrıya ateş ederek karşılık veren 5 kişi kaçmaya başlarken jandarma ile silahlı çatışmaya girdi. Karanlıkta, izlerini kaybettirmeye çalışan zanlılar ile jandarma ekipleri arasında dağlık alanda kovalamaca başladı. Zanlılardan birinin ittiği evli ve 1 çocuk babası Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Darbaş uçurumdan yuvarlandı. 30 metre yuvarlanıp, başını kayaya çarpan Darbaş, ağır yaralandı. İhbar üzerine sevk edilen sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Darbaş’ın şehit olduğunu belirledi. Başka bir jandarma eri de uçuruma yuvarlanarak yaralandı. 

Olay sırasında define kaçakçıları Ö.Ç, O.Ç, T.Ç ve B.Ç. yakalandı. Bölgeye çok sayıda destek jandarma ekipleri, AFAD, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama kurtarma ekibi, UMKE ekipleri gönderildi. Arama kurtarma ekipleri kuyuya düşerek yaralanan jandarma erleri Gökhan Koyunoğlu ile Göktuğ Şenyüz’ü düştüğü yerden çıkardı. Vücutlarında kırıklar olduğu belirlenen iki er ambulansla Denizli Devlet ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Arama kurtarma ekipleri uçuruma düşerek şehit olan jandarma uzman çavuş Cengiz Darbaş’ın cesedini bulunduğu yerden güçlükle çıkardı. Darbaş’ın cesedi otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Çok sayıda jandarma ekibi, bölgeyi sararak olay yerinden kaçan şüphelilerden C.Y.’yi yakalamak için çalışma başlattı.

Bölgeye İl Jandarma Komutan Vekili Dr. Albay Mürşit Kuyumcu ile Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya da gelerek olay hakkında bilgi aldı. Evli 1 çocuk babası Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Darbaş’ın eşinin hamile olduğu ve 10 gün sonra doğum yapmasının beklendiği kaydedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı