REKLAMI GEÇ

Hırsızlara karşı çelik kasaya zincirli önlem

Hırsızlara karşı çelik kasaya zincirli önlem

Hırsızlar camilere ve bağış kutularına dadanınca, Allı Cami yönetimi zincirli önlem aldı. Bir süre önce yıkılan ve yenisinin inşaatı devam eden Allı Cami için toplanan bağışların tutulduğu çelik kasa zincirle bağlandı, asma kilit takıldı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 9 Şubat 2017 Perşembe, 12:18

Pamukkale’nin Fesleğen Mahallesi’ndeki Allı Cami geçen yıl depreme dayanıksız olduğu için yıkılmış, hayırseverlerin katkısı ile yeni caminin yapımına başlanmıştı.

Hayırseverlerin desteği ile yapılan Allı Cami önüne bağışların toplanması için büfe yapıldı. Büfe yanına ise yoldan geçen ve cami inşaatına destek vermek isteyen vatandaşlar için para kasası monte edildi.

Gece, gündüz dışarıda bırakılan para kasasını gören hırsızlar fırsatı kaçırmadı. 6 Şubat pazartesi günü kasayı açmak için zorladılar, ancak kasayı açmayı başaramadılar.

Sabahtan akşama kadar büfede nöbet tutan Allı Cami İmamı Muharrem Acar, hırsızlık teşebbüsünü fark ettiğini belirterek, “Yardım kasasındaki paralar günlük boşaltılmaktadır diye uyarı yazısı yazdık. Buna rağmen kasayı açmak için zorlamışlar. Sabah geldiğimde fark ettim” dedi.

Yeniden hırsızlık olayının yaşanmaması için Nasrettin Hoca misali önlem aldıklarını belirten İmam Acar, “Zaten para kasasını götürmeleri imkansız çünkü kaynak ile büfeye monte ettirdik. Tekrar açmaya teşebbüs etmesinler diye zincirlerle kasayı sararak asma kilit taktık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı