REKLAMI GEÇ

“Denizli büyük bir felaketten kurtuldu”

“Denizli büyük bir felaketten kurtuldu”

Denizli Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, dün öğle saatlerinde başlayıp sabah saatlerine kadar süren Başkarcı Beldesi’ndeki orman yangınında 15 hektar alanın zarar gördüğünü belirterek, “Denizli, büyük bir felaketten kurtuldu’ dedi.

/ DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2009 Pazartesi, 16:35

Başkarcı’da hafta sonu bir evin bahçesinde başlayan orman yangını, kısa süre içerisinde büyümüş ve 6 saatlik bir çalışma neticesinde yangın kontrol atına alınmıştı. Yaşanan yangınla ilgili olarak bölgede incelemelerde bulunan Denizli Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, çıkan yangının riskli bir yangın olduğunu ve son anda kontrol altına alındığını belirtti. Oklu, yanan ormanlık alanda incelemelerde bulundu. Burada gazetecilere açıklama yapan Oklu, Denizli’nin büyük bir felaketten kurtulduğunu ifade etti.

Başkarcı’daki Ornaz Deresi’nin arkasında, 5-10 kilometrelik alanda büyük bir ormanın bulunduğunu, ancak yangının buraya sıçramadan kontrol altına alındığını belirten Oklu, şöyle dedi:
”Şu anda 15 hektar bir alanda kaybımız var. Denizli büyük bir afetten kurtuldu. Eğer biraz geç kalınsaydı 5-10 bin hektar alana ulaşabilirdi. Yolun olmadığı bir kanyondu burası. Bakanlığın devreye girmesiyle uçaklar ve helikopterler yoğun bir şekilde buraya intikal etti ve kontrol altına alındı. Hava koşullarının da iyi olması bize olumlu katkı sağladı” dedi.

Yangını, ormanın dibinde evi olan bir baba ile oğlunun çıkardığının kesinleştiğini dile getiren Oklu, bu yangının kasıtlı olarak çıkarıldığı konusunda kendisinde kanaat oluştuğunu vurguladı.
Aynı kişinin, bir hafta önce de aynı bölgede ateş yaktığını ve çevredeki kişiler tarafından uyarıldığını öğrendiklerini anlatan Oklu, şunları kaydetti:
”Ormanlara 4 km mesafede ateş yakılmaması konusunda vatandaşları sürekli uyarıyoruz. Bir vatandaşımız evinin bahçesindeki otları temizlemek için 1 hafta önce ateş yakmış. Vatandaşlar uyarmış ‘Ormanı yakarsın’ diye. Yakan kişi de ‘Siz karışmayın’ demiş. Dün saat 15.00 sıralarında ormanın dibinde yine ateş yakmış. Niyetinin ne olduğunu tam bilmiyoruz. Bu artık kasta giriyor. Yoğun bir ormanın olduğu yerde, bu ateşi yakmak kasıttan başka bir şey değil. Biz kasıtlı çıkarıldığını tahmin ediyoruz” dedi.

Konuşmasında vatandaşlara da çağrı yapan Adem Oklu, orman yangınına sebebiyet vermenin büyük cezası bulunduğunu hatırlatarak, dünkü yangını çıkaran kişinin 2 ile 7 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılacağını ve yangında meydana gelen 500 bin TL civarındaki zarar ziyan ile ilgili de hakkında tazminat davası açılacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı