REKLAMI GEÇ

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz DGC’nin konuğu oldu

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz DGC’nin konuğu oldu

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin Enerya’nın katkılarıyla düzenlediği “Kent Gazeteciliği Eğitim Programı”nın konuğu Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Şubat 2019 Pazartesi, 14:26

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim programında, Yılmaz, “Cumhuriyet Başsavcısının görev ve yetkileri, mahkemelerin yapısı,  hazırlık soruşturması, dava açma süreci, Adalet Komisyonu’nun yapısı ve görevleri” konularında gazetecilere bilgi verdi.

“FETÖ İLE MÜCADELE”
Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Eğitim programında Fetö Terör Örgütüne yönelik  yapılan mücadelenin aralıksız devam ettiğini söyledi. Yılmaz, “15 Temmuz hain darbe girişiminden bu yana, 9 bin 214 soruşturma açıldı. Bunlardan 4 bin 293 şüpheli hakkında  Fetö silahlı terör örgütü üyeliği suçunda kamu davası açıldı. Açılan bu davalarda, bin 201 kişi hakkında mahkumiyet kararı verilirken, aynı davada 825 kişi berat etti. Halen 540 dosya hakkında soruşturma devam etmektedir” dedi.

“İTİBAR ETMEYİN”
Başsavcı Yılmaz, teknolojinin gelişmesiyle birlikte yeni suçların oluştuğunu belirterek, “Son yıllarda telefon ve internet dolandırıcılığı ile sosyal medya üzerinden işlenen suçlarda önemli oranda artış yaşanıyor. Özellikle kendilerini Hakim, Savcı, Asker Polis v.s. olduklarını belirterek, vatandaşı dolandırmaya çalışıyorlar. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını ve bu kişilere itibar etmemelerini rica ediyorum” diye konuştu.

“UYUŞTURUCUYA DİKKAT”
Uyuşturucu suçlarından tutuklananların sayısında  son yıllarda büyük artış olduğunun altını çizen Başsavcı Ergül Yılmaz, ”Bugün uyuşturucu suçu işleyen ve tutuklananların sayısı, terör suçlarından tutuklananların sayısından iki kat fazla. Haftada en az 4-5 kişi uyuşturucu suçundan tutuklanıyor. Tabi bu suçların önlenmesinde sadece kolluk kuvvetlerimizin mücadelesi yetmez. Topyekûn mücadele etmemiz lazım.   Bu konuda ailelere ve toplumun tüm kesimlerine büyük görevler düşüyor” ifadelerini kullandı.  Eğitim programı soru cevap bölümüyle sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı