REKLAMI GEÇ

5 ilde eş zamanlı baskın

5 ilde eş zamanlı  baskın

Şanlıurfa polisi aralarında Denizli’nin de bulunduğu 5 ilde 31 adrese eş zamanlı düzenlediği operasyonda silah kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla 22 şüpheliyi gözaltına aldı. 15’i adliyeye sevk edilen şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada 21 tabanca, bir akrep, 2 Kalaşnikof, 339 mermi ve 27 şarjör ele geçirildi.

/ DENİZLİHABER / 10 Şubat 2012 Cuma, 11:42

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nce Şanlıurfa, Diyarbakır, Denizli, Şırnak ve İstanbul’da 31 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda Şanlıurfa’da 4, Siverek ilçesinde 9, Hilvan ilçesinde 2, Viranşehir ilçesinde 1, Diyarbakır’da 4, Denizli’de 2, ve İstanbul’da 1 kişi olmak üzere toplam 22 kişi gözaltına alındı. 22 şüpheliden, aralarında bir avukatın da bulunduğu 7 kişi emniyet sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Diğer 15 şüpheli ise adli makamlara sevk edildi.

Silahların Irak üzerinden yurda sokularak ticaretinin yapıldığı belirtildi. Şebekenin Şırnak ayağı aracılığı ile yurda yayıldığı ve buralarda satışa sunulduğu belirtildi. Şebekeyi 7 ay boyunca takibe alan polis, düzenlediği operasyonda cephaneleri aratmayacak kadar silah ele geçirdi. Operasyon sonucunda 21 ruhsatsız tabanca, bir akrep, 2 Kalaşnikof tüfek, 27 şarjör, 339 değişik çapta mermiye el konuldu. Şüphelilerden A.K., S.P. A.S., Ö.H., S.T., H.C., M.D., A.C., S.S., H.K., H.Ç., İ.Ş., F.S., İ.H.Ç., M.A.A. isimli şahıslar adliyeye çıkarıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı