REKLAMI GEÇ

Bulut yeniden gözaltında

Bulut yeniden gözaltında

Denizli eski Emniyet müdürü Zeki Bulut, gözaltına alındı. Bulut, uzun yıllar Erdoğan’ın yakın koruma müdürlüğünü yapmış, daha sonra Denizli İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştı. Geçtiğimiz sene Böcek Davası sanığı olarak gözaltına alınan Bulut, bu davadan beraat etmişti. Ancak Başbakanlık tarafından yapılan itirazı değerlendiren Yargıtay kararı bozunca sanıklar için yeniden gözaltı emri verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2016 Perşembe, 18:48

Denizli’nin eski Emniyet Müdürü Zeki Bulut gözaltında. Ancak gözaltı nedeni FETÖ soruşturması değil. İstanbul Emniyet Müdürlüğü KOM polisleri tarafından gözaltına alınan Bulut’un Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü Binası’nda tutulduğu öğrenildi.

Böcek Davası’nın görüldüğü Ankara’daki yerel mahkemenin verdiği beraat kararının yüksek mahkemece de onanmasının ardından Yargıtay’a Başbakanlık tarafından yapılan itirazın cuma günü karara bağlandığı ortaya çıktı. Yargıtay Başbakanlık itirazını yerinde bulunca, davanın sanıkları hakkında yeniden gözaltı kararı çıktı.

Erdoğan’ın Başbakanlığı dönemine çok uzun süre yakın koruma müdürlüğü yapan ardından Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Bulut’un Yargıtay’ın bu kararı nedeniyle tedbiren gözaltına alındığı belirtiliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı