REKLAMI GEÇ

Adli Yıl törenle törenle başladı

Adli Yıl törenle törenle başladı

2017-2018 Adli Yılı, Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle başladı. Törene Denizli’de görev yapan hakim, savcı ve avukatlar katıldı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 5 Eylül 2017 Salı, 12:35

Yeni Adli Yıl, Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle başladı. Törene Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ve Denizlide görev yapan hakim ve savcıların yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve bazı siyasi parti temsilcileri de katıldı.


Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Tören, Atatürk Anıtı’na Başsavcılık ve Denizli Barosu’nun çelenk sunmasıyla devam edildi. Daha sonra Başsavcı Ergül Yılmaz ve Denizli Barosu Başkanı av. Müjdat İlhan birer konuşma yaptılar.

“MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR”
Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, 15 Temmuz’da her kuruma olduğu gibi yargıda da vicdanını, adalet duygusunu yitirmiş, emirleri hukuktan ve vicdanından değil başka odaklardan alan hainlerin sızdığını belirterek, “Bu hainler maalesef büyük bir tahribata sebep olmuşlardır. Bu tahribat sadece yargıda değil, ülkemizin her kurumunda meydana gelmiş ve 15 Temmuz hain darbe girişimiyle milletimize ve devletimize kast etmişlerdir. Ancak milletimizin büyük feraseti ve can siperhane duruşu ile bu ihanet önlenmiştir. Bu süreçte mensubu olmaktan büyük gurur duyduğum yargı mensuplarınca da büyük bir özveri ile bu hainlere karşı mücadele yapılmış ve aynı şekilde de yapılmaya devam edilmektedir. Bu konudaki irademiz kesindir. Bu vesileyle başta yargı şehitlerimiz olmak üzere, vatanımızın varlığı ve birliği için canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

“GÖRMEK İSTEDİĞİMİZ CUMHURİYETİN YARGISI”
Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan törende yaptığı konuşmada avukatlar olarak talep ve beklentilerini sıralarken, OHAL ve KHK’ların yarattığı mağduriyetler konusunda da eleştirilerde bulundu. Denizli Barosu olarak yargının, karanlık yapı ve örgütlere mensup olanlardan arındırılarak, hiç bir güce ve iktidara tabi ve bağımlı olmaması yönünde beklentilerinin olduğunu kaydederek, “Görmek istediğimiz; yalnızca Türk Milleti adına, hukuka ve vicdanına göre karar verecek Cumhuriyetin yargısıdır. Bu hususlarda gerekli hassasiyetin gösterileceğini umut etmekteyiz” dedi.
Denizli Barosu olarak kimden ve ne zaman gelirse gelsin darbelerin karşısında olduklarını belirten İlhan, “Bu nedenledir ki Devlet içinde yuvalanmış FETÖ terör örgütünün doğrudan doğruya Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alan darbe girişiminin karşısında demokrasinin yanında olduğumuzu, Türkiye Barolar Birliği ve diğer barolarla birlikte 15 Temmuz akşamı hiç vakit kaybetmeden derhal kamuoyuna açıkça ilan ettik. O geceden bu yana, yaşanılan olağanüstü gelişmeler en başından beri baromuz tarafından dikkatle takip edilmektedir” dedi.

“KHK’LAR SAVUNMA HAKKINI KISITLAMA AMAÇLI KULLANILMAMALI”
İlhan konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Kuşkusuz sıfat ve konumu ne olursa olsun, bu karanlık yapıya dahil olan, destek veren herkes hukuk önünde hesap vermeli, bedelini en ağır şekilde ödemelidir. Bu karanlık yapının temizlenmesi, bu alçakça kalkışmanın hesabının yargı önünde sorulması yönündeki güçlü beklenti ve desteğimiz sonuna kadar devam edecektir. Bununla birlikte soruşturmalarda masumiyet karinesi ihlal edilmemeli savunma hakkı kısıtlanmamalı, suçlu ile suçsuz şüpheye yer vermeyecek şekilde ayrılmalıdır. Bu doğrultuda, yargısal bir görev yapan biz avukatlara karşı da bir takım soyut vehim, zan ve söylentilerle, siyasi mücadele temelinde ‘dedikodulara’ dayanılarak hareket edilmemeli, varsayım ve olasılığa binaen avukatların itibarlarıyla ve gelecekleri ile oynanılmamalı, haklarında gereksiz ve orantısız koruma tedbirlerine başvurulmamalıdır. Avukat soruşturmalarına KHK ile getirilen yeni düzenlemeler savunma hakkını kısıtlama amacı ile kullanılmamalıdır. Kısaca konumlarının gerektirdiği dikkat ve özen tüm yetkili birimlerce gözetilmeli, sürecin meşruiyetini zedeleyecek gereksiz sorunlara yol açılmamalıdır. Tüm bu hususlarda; başta başsavcılıklar olmak üzere yetkili birimlerle sürekli temas halinde olduğumuzu, gerekli girişimlerde bulunduğumuzu, sorunların günü gününe takip edildiğini, TBB ile de bu hususlarda düzenli bir iletişim halinde olunduğunu, Baromuzun tüm birimleriyle süreci izlediğini ve izleyeceği hususlarını, özellikle meslektaşlarımızın bilgisine sunmayı gerekli görmekteyiz. İçinde bulunduğumuz süreçte uzatılmaya devam eden OHAL ve çıkarılan KHK lerin hukuki güvenliğimiz açısından sorun yaşatmakta olduğunu görmekteyiz. Yargıya kapalı idari kararlar ve yapılan yasal düzenlemeler adalete olan güveni ve adalet beklentilerini örselemektedir. Yargının kurucu unsuru hakim savcı avukatların mesleğini icra ederken karşılaştıkları her türlü sorun doğrudan yurttaşımızın hak arama hürriyetinin önünde büyük bir engeldir. Başta siyasi irade ve HSK hakim ve savcılarımızın Kürsü bağımsızlığı, yargıç teminatı konularında gereken hassasiyeti gösterilmeli adalete güven yeniden tesis edilmelidir. Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyet değerlerine, demokrasi ve milli egemenliğe, laik demokratik Cumhuriyetimize bağlılığımızı dün olduğu gibi bugün de sürdüreceğimizi, tüm kurum ve kurallarıyla hukuk ve demokrasinin tek çare olduğunu, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu bir kez daha yineliyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Efendiler ve ey ulus biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ülkesi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat uygarlık tarikatıdır.’ diyor, tüm avukatlarımızın yargıçlarımızın, savcılarımızın ve adliye çalışanlarımızın yeni adli yılını kutluyor, sevgi ve saygılar diliyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı