REKLAMI GEÇ

Deniz Gezmiş’i anma eyleminde gözaltına alınanlar serbest

Deniz Gezmiş’i anma eyleminde gözaltına alınanlar serbest

İdam edilmelerinin üzerinden 45 yıl geçen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için Denizli’de anma eylemi yapmak isteyen 34 kişiyi dün akşam saatlerinde polis gözaltına aldı. Eylemciler gece saatlerinde serbest bırakıldı.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2017 Pazar, 11:30

Dün (Cumartesi) saat 18.30 sıralarında Candoğan Parkı önünde eylem yapıldı. EMEP, SYKP ve Devrimci Partili yaklaşık 40 kişi, 45 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için anma eylemi yaptı.

Eylem başlar başlamaz polis müdahale etti. Geniş güvenlik önlemleri alan polis, anma eylemi için izin alınmadığını belirterek, kalabalığı uyardı. Grup, uyarıya rağmen eylemi başlatınca, çok sayıdaki polis eylemcileri gözaltına aldı. Eylemciler ile polis arasında arbede de yaşandı. Eylemcilerin gözaltına alınmamak için direnmesi polisin tavrını sertleştirdi. Bazı eylemciler yere yatırılarak kelepçelendi, polis aracına bindirildi.

Gözaltına alınan 34 eylemci, araçlarla sağlık kontrolleri için önce hastaneye, ardından da Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Yapılan sorgulamalarının ardından ise, savcılığın talimatıyla gece saatlerinde serbest bırakıldılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı