REKLAMI GEÇ

Normal bir denetim gibi görünüyor ama… Aslında büyük bir operasyon

Normal bir denetim gibi görünüyor ama… Aslında büyük bir operasyon

Türkiye genelinde emniyet ve jandarmadan 27 bin 687 personelin katılımıyla motosikletlere yönelik uygulama gerçekleştiriliyor. Denizli’de de bir günde 982 motosiklet kontrol edildi. DenizliHaber, kamuoyuna normal bir kontrol faaliyeti gibi lanse edilen denetimin ardında büyük bir operasyonun olduğu bilgisine ulaştı. Nedeni ise terör örgütlerinin bombalı eylem amacıyla motosiklet temin ettiği ihbar ve duyumları.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2017 Pazartesi, 12:13

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, polis ve jandarma bölgesinde 81 ilde asayiş, trafik ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla motosikletlere yönelik uygulama başlatıldı.

Türkiye genelinde yankı uyandıran ve ilk kez böylesine kapsamlı şekilde uygulanan denetimlerin asıl nedenine DenizliHaber ulaştı. Güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre, son zamanlarda terör örgütlerinin bombalı eylem gerçekleştirmek amacıyla motosiklet temin ettiği hatta bunu hırsızlık yoluyla da yaptığı anlaşılınca denetimlerin büyük bir operasyona dönüştüğü öğrenildi.

İLK KEZ YAPILDI
1 Temmuz günü sabah 08.00’de başlayan ve geç saatlere kadar süren uygulamaya, Türkiye genelinde emniyet ve jandarmadan 7 bin 483 ekipte görevli 27 bin 687 personel katıldı. Denizli’de ise jandarma bölgesinde motosikletlere yönelik kontrol ve denetim faaliyetleri gerçekleştirildi.

3 FİRARİ YAKALANDI
Uygulamalarda 982 motosiklet kontrol edildi ve 102 motosiklet sahibine 96.675 TL para cezası uygulandı. Ekipler yaptıkları yoğun çalışmalarda bir adet çalıntı motosiklet ele geçirirken, tescilsiz olduğu belirlenen 97 motosiklet trafikten men edildi. Ayrıca kontroller sırasında, aranan 3 şahsın yakalandığı açıklandı.

ARKA PLANDA İSTİHBARAT ÇALIŞIYOR
Motosikletlere yönelik operasyonun Denizli kırsalında da yoğunlaştırıldığı bilgisine ulaşıldı. Özellikle Jandarma istihbarat birimlerinin ilçe ve mahallelerde motosiklet hırsızlığı olaylarını yakından takip ettiği, bu yönde elde edilen bilgilerin anında emniyet birimleriyle de paylaşıldığı alınan bilgiler arasında.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı