REKLAMI GEÇ

Orman yangınları için risk azalıyor, çoban ateşi ile yakılan anız korkutuyor

Orman yangınları için risk azalıyor, çoban ateşi ile yakılan anız korkutuyor

Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, yangın riskinin 2 hafta sonra azalacağını, ancak çoban ateşi ile yakılan anız tarlalarının teşkilatın en büyük korkusu olduğunu söyledi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2017 Cumartesi, 12:21

Orman yangınları için en tehlikeli süreç 2 hafta sonra geçecek. Çiğ yağmaya başlayacak ve risk azalacak, ancak orman teşkilatının en büyük korkusu yakılan anız tarlaları ile çobanların geceleri yaktığı ateş.

ŞU ANA KADAR 16 YANGIN ÇIKTI
Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, Mayıs ayından bu yana Denizli sınırları içinde 16 yangın çıktığını söyleyerek, “3 Temmuz’da Sarayköy’de çıkan yangın son 10 yılın en büyük yangınıydı. Bu yangında 400 hektarlık alan zarar gördü. Kalan 15 yangında ise toplam 13 hektar alan etkilendi. Yangınlara zamanında müdahalemiz ve önlemlerimiz oldukça iyi seviyede” dedi.

15 AĞUSTOS’TAN SONRA DİKKAT
Mustafa Korucu, orman yangınları için 15 Ağustos’ta normalde riskin azaldığını söyleyerek, “Çiğ yağmaya başladığında risk azalır. Ancak tüm uyarılarımıza rağmen bu tarihten sonra da anız tarlaları yakılıyor. Anız tarlalarının yakılması sonucu orman yangınları çıkıyor. Bir de geceleri dağlar da çobanlar ateş yakıyor. Bazıları ateşi tam söndürmüyor ya da ateş yanarken bir yere gidiyor, orman yangını çıkabiliyor. Lütfen kimse anız yakmasın, çobanlar da çok dikkatli olsun” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı