REKLAMI GEÇ

Sarayköy bu gece kabusu yaşıyor

Sarayköy bu gece kabusu yaşıyor

Dün (Pazartesi) 17.00’den bu yana orman yangını ile mücadele eden Sarayköy bu kez LPG tankerinin patlamasıyla bir şok daha yaşadı. Önce alev alan sonra da alev topu halinde patlayan tanker, etrafındaki araçları da tarlalara savurdu. İtfaiye ekipleri patlamadan sonra oluşan yangını söndürmeye çalışırken, 112 acil sağlık ve UMKE ekipleri tarlalarda ceset arıyor.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2017 Salı, 02:35

Sarayköy girişinde gece 01.00 sıralarında meydana gelen tanker patlaması İzmir karayolunu adeta cehenneme çevirdi. Önce alev alan daha sonra da büyük bir gürültü ve alev topu şeklinde patlayan LPG tankeri etrafındaki araçları da tarlalara savurdu.

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre LPG yüklü olduğu sanılan tanker önce alev aldı. Patlamanın olacağını tahmin etmeyen bazı araçlar tankerin yanından geçmeye çalıştı. Ancak bu sırada yaşanan büyük patlamada tankerle birlikte yanından geçmeye çalışan en az üç araç ve karşı şeritten geldiği tahmin edilen su tankeri tarlalara savruldu. Olayın görgü tanıkları, alev topunun onlarca metre yükseğe ulaştığını belirtirken, patlamanın etkisiyle Sarayköy’deki evler de sarsıldı.

Kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri hem tankerde hem de savrulan araçlardaki yangını söndürmeye çalışırken, tarlalardaki ürünlerin de alev aldığı görüldü. Patlayan tankerle birlikte en az 4 aracın tanınmaz hale geldiği olayda UMKE ekipleri ve 112 acil sağlık ekipleri tarlalara savrulan cesetleri arama çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada görgü tanıklarının patlamadan sonra bir bebeğin su kanalına düştüğünü ihbar etmeleri üzerine UMKE ekipleri kanal boyunca arama çalışması başlattı. Patlamadan sonra Denizli-Karayolu trafiğe kapatıldı. Sarayköy’den İzmir ve Denizli yönüne 15 km. araç kuyruğu oluştu. Saat 03.00 itibariyle geçişler henüz açılmış değil.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı