REKLAMI GEÇ

Tanker faciasında ölen iki kardeş son yolculuklarına uğurlandı

Tanker faciasında ölen iki kardeş son yolculuklarına uğurlandı

Sarayköy’de LPG tankerinin patladığı zincirleme kazada yaşamını yitiren 13 yaşındaki Zeynep Şama ile kardeşi 7 yaşındaki Efe Şama’nın, DNA testinin ardından amcalarına teslim edilen cenazeleri, Tavas İlçesi’nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2017 Cumartesi, 08:46

Geçen 4 Temmuz’da meydana gelen olayda, Aydın’dan Denizli yönüne giden 38 yaşındaki Melih Diğrek yönetimindeki 45 AY 241 plakalı LPG tankeri, önünde seyreden 42 yaşındaki İbrahim Şama yönetimindeki CD 259 JP yabancı plakalı cipe arkadan çarptı. Ardından Sarayköy’den gelip orman yangınına müdahale için iş makinesi taşıyan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (DESKİ) ait, evli ve 2 çocuk babası 41 yaşındaki Hüseyin Avcı yönetimindeki 20 YS 346 plakalı TIR’la çarpıştı. Alev alan LPG tankerinin patladığı kazada, TIR şoförü Hüseyin Avcı, tanker şoförü Melih Diğrek, cip sürücüsü İbrahim Şama’nın çocukları Zeynep ve Efe Şama öldü. Cipten dışarı çıkmayı başaran sürücü İbrahim Şama, eşi 38 yaşındaki Gülser, oğlu, 15 yaşındaki Hüseyin Görkem Şama, TIR’da yüklü olan dozerin operatörü Zafer Demir ile aralarında yangına müdahale etmek isteyen itfaiye görevlileri ile o sırada çevrede bulunanların yer aldığı toplam 12 kişi yaralandı.

CENAZELERİ AMCALARINA TESLİM EDİLDİ
Kazada, ölen Zeynep Şama ile kardeşi Efe Şama’nın cenazeleri, İzmir Adli Tıp Kurumu’nda DNA testi yapılıp, kimliklerinin belirlenmesinin ardından amcaları Mesut Şama’ya teslim edildi. Cenazeler İzmir’den, cenaze aracıyla Tavas’ın Karahisar Mahallesi’ne getirildi. Aslen Tavas’ın Karahisar Mahallesi’nden olan, ailesiyle birlikte Fransa’da yaşayan ve yıllık izin için üç gün önce Türkiye’ye kendilerine ait ciple gelirken, kazada iki çocuğunu kaybeden baba İbrahim Şama, İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi sürdüğü için cenaze törenine katılamadı.

EVLERİNİN ÖNÜNDE HELALLİK ALINDI
Zeynep ve Efe Şama’nın Karahisar Mahallesi’ne getirilen cenazeleri, önce Şamlılar Sokak’ta bulunan ailenin oturduğu eve getirildi. Evin önünde dualar okundu ve helallik alındı. Helallik alınırken Elif ve Efe Şama’nın yakınları gözyaşlarını tutamadı, ağıtlar yaktı. Ardından cenazelerin getirildiği Karahisar Çarşı Camisi’nde cenaze namazı kılındı. Cenazelerin getirilmesi geciktiği için cenaze namazı ikindi namazından yaklaşık 1.5 saat sonra kılındı. Gözyaşlarına boğulan Elif ve Efe Şama’nın amcası Mesut Şama, yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Elif Şama’nın tabutunun üzerine kırmızı tülbent konuldu. Cenaze törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ile ailenin akrabaları ve çok sayıda mahalleli katıldı.

Şama Ailesi’nin kadın yakınları cenaze namazını uzaktan gözyaşları içinde izlerken, anne Gülser Şama, yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi. Cenaze namazının ardından iki kardeş, Karahisar Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı