REKLAMI GEÇ

Denizli horozu dövüştürene af yok

Denizli horozu dövüştürene af yok

İlin sembolü olan Denizli horozunu dövüştüren 4 kişi, Denizli Horozu Yetiştiricileri Derneği’nin üyeliğinden genel kurul kararıyla çıkarıldı. Dernek Başkanı Hasan Sağlam, “Göze ve gönüllere hitap eden, nazik yapılı Denizli Horozu’nu dövüştürenlere af yok. Denizli Horozu, nazik bir hayvandır. Aldığı darbelerden ya da hastalıklardan çabucak ölür” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ocak 2016 Cuma, 09:47

Ferah IŞIK / DENİZLİ, (DHA)

Renk ve vücut yapısı, aralıksız 30- 35 saniye ahenkli ötüşüyle ünlü Denizli horozunun genlerinin değiştirilmeden korunması için 3 yıl önce Denizli Horozu Yetiştiricileri Derneği kuruldu. Derneğin kurucu başkanlığına getirilen Hasan Sağlam, bu ırkın Denizli’den başka hiçbir yerde olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Üyelerimizin elinde çok sayıda Denizli tavuğu ile 800 damızlık horoz var. Damızlık horozları kayıt altına aldık. Denizli horozu ırkı naziktir. Asla dövüştürülmemelidir. Hastalıklardan ve aldığı darbelerden etkilenip hemen ölür. Denizli horozu ırkını dövüştürdüğü için 4 üyemizi üyelikten çıkardık. Denizli horozunu dövüştüreni affedemeyiz. Bizim asıl hedefimiz, horozumuzun genlerinin bozulmadan, neslini sürdürmektir.”

Belediye meclisi kararlarına göre kent merkezinde kümes hayvanı beslemenin yasak olduğunu hatırlatan Sağlam, “Ortada Hayvan Hakları Kanunu var. Denizli kent merkezi beton yığınına döndü. Bu ortamda horoz yetiştirebiliyoruz. Belediyeler de anlayış gösterip, üzerimize gelmiyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı