REKLAMI GEÇ

O, Denizli için çok önemli bir değerdi

O, Denizli için çok önemli bir değerdi

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, 48 yaşında geçirdiği elim bir trafik kazasında aramızdan ayrıldı. Denizli’de göreve başladığı andan itibaren bürokrat kimliği ve farklı kişiliği ile dikkat çeken Başsavcı Alper, kritik 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında gerçekleştirdiği operasyonlar ve yürüttüğü soruşturmalar nedeniyle kilit bir öneme sahipti. Denizli, çok önemli bir değerini trafik canavarına kurban verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2017 Çarşamba, 11:48

Denizli, Başsavcı Mustafa Alper’in kaybının şokunu yaşıyor. 13 Temmuz 2015’de Denizli Cumhuriyet Başsavcısı olarak göreve başlayan Mustafa Alper, kısa süre içinde farklı yönetim tarzı ile ön plana çıktı. Kendisine bağlı bulunan birimler arasında hızla koordinasyonu sağlayan, toplumun diğer kesimleri ile de alışılmışın dışında iyi ilişkiler geliştiren Başsavcı Alper, icraatlarıyla da ön plana çıktı.

DENİZLİ’YE ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMLAR KAZANDIRDI
Görev yaptığı süre içinde hizmet odaklı bir çalışma ortaya koyan Başsavcı Mustafa Alper, görev alanı içinde bulunan tüm birimleri üst seviyede performansa taşıdı, tutuklu ve hükümlülerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi, yeniden topluma kazandırılmaları konusunda önemli projeler geliştirdi.

Kapasitesinin üzerinde tutuklu ve hükümlü barındıran Kocabaş Cezaevi’nin yanına yeni bir cezaevi daha yapılmasını sağlayan Başsavcı Alper, buraya nakilleri de başlatmıştı.

15 TEMMUZ SONRASI KRİTİK BİR MİSYON ÜSTLENDİ
Denizli’de göreve başlamasının 1. yıldönümüne iki gen kala yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, kritik bir görevi de yürütmeye başladı. Darbeciler ve FETÖ/PDY yapılanmasıyla etkin bir mücadele ortaya koyan Başsavcı Alper, kısa süre içinde bu alanda yaptığı operasyon ve soruşturmalar ile de dikkat çekti.

FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik verdiği yakalama kararları, yürüttüğü soruşturmalarda yüzde 90’ın üzerinde bir isabet kaydeden Başsavcı Alper, bu kadar kritik ve bilinmezlik içindeki yapılanmanın Denizli’de çökertilmesinde de başrolü oynadı.

İLK İDDANAMEYİ O HAZIRLADI
FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik Türkiye genelinde hazırlanan ilk iddianamede de Başsavcı Mustafa Alper’in imzası var. FETÖ/PDY’nin darbe girişimine faal olarak katılan askerlere yönelik iddianameyi hazırlayan Başsavcı Alper, bu konuda Türkiye genelinde bir ilke imza atmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı