REKLAMI GEÇ

Tuğgeneral Yıldız: “Kalbim Denizli’de olacak”

Tuğgeneral Yıldız: “Kalbim Denizli’de olacak”

Denizli İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Antalya İl Jandarma Komutanı olarak atanmasının ardından veda turları kapsamında Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Temmuz 2017 Salı, 11:49

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)
Denizli İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, tayininin Antalya İl Jandarma Komutanı olarak çıkmasının ardından veda ziyaretleri kapsamında Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret edip, basın mensuplarıyla görüştü.

Denizli’de toplam 7 yıl görev yaptığını belirten Tuğgeneral Cengiz Yıldız, tayinin Antalya’ya çıktığını, ancak kalbinin Denizli’de olacağını söyledi.

Yıldız, Denizli’de kamu kurumları, basın ve vatandaşlarla el ele çalıştıklarını belirterek, “2005-2009 yılları arasında İl Jandarma Komutanlığı’nda asayiş şube müdürü olarak binbaşı ve yarbay rütbesi ile 2014’ten itibaren İl Jandarma Komutanı olarak albay rütbesi ile Denizli’de görev yapma imkanı buldum. Meslek hayatımın dörtte biri burada geçti. Burası benim evim. Çocuklarım burada doğup büyüdü. Emekli olduğumda yerleşeceğim yer de burası olacak” dedi.

Denizli’de önemli operasyonlara imza attıklarını belirten Yıldız, “Ben geldiğimde 2014’te faili meçhul olay sayısı 950 iken, 2015’te 330’a, 2016’da 250’ye düşürdük. İl genelinde uyuşturucu ile mücadelede büyük mesafe kat ettik. 2014’te 59 gram eroin ele geçirilirken, son üç yılda yaptığımız çalışma ile 9 kilogram eroin ve kokain ele geçirdik. Sürekli uyuşturucu ticaretiyle anılan Kocabaş Mahallesi’ni yaptığımız operasyonlarla huzura kavuşturduk, artık insanlarımız orada huzur içerisinde yaşamlarını sürdürüyor. Bunları yaparken bize desteğini esirgemeyen yetkililere ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı da Tuğgeneral Yıldız’a görev süresi içerisinde basın çalışanlarına gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkür ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı